Vesti

Nove mere stupaju na snagu

Nove mere od sutra od 17 do 5 ujutru zabrana kretanja, rekao na konferenciji za medije predsednik Vučić da će takav produžetak policijskog časa predložiti Vladi. Ukoliko ljudi ne ostaju u kućama, već od ponedeljka može biti policijski čas od 13 sati, a posle toga možda i 24 sata – rekao je on.

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, kako se navodi u saopštenju donete su nove mere u vezi sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Odluka o obustavi gradskog prevoza stupa na snagu večeras, od 20 časova, i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila (sopstveni prevoz) i prevoz za zaposlene. Za sve građane koji za vreme trajanja vanrednog stanja moraju da rade ili ne mogu da rade od kuće, biće organizovan prevoz o čemu će biti naknadno obavešteni. Izuzetak od zabrane gradskog prevoza moguć je isključivo na osnovu posebne dozvole.

Građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, kako bi u tom periodu mogli da kupe namirnice u samoposlugama ili lekova u apotekama. Za sve osobe mlađe od 65 godine period zabrane kretanja menja se za dan subotu, kada će kretanje biti zabranjeno od 20 časova do 3 časa ujutru, a od sutra će ta zabrana početi već u 17h.

Takođe, odlučeno je da se zabranjuje rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba.

Što se tiče ugostiteljskih objekata, doneta je odluka o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazmeva zatvaranje ugostiteljskih objekata, već im se zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat.

Pri tome, radnici u ugostiteljskom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.

Suština Odluke je da se zabrani ulazak građana u ugostiteljske objekte i bašte ugostiteljskih objekata, a sve u cilju njihove zaštite od virusa COVID-19.

Ova odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, autoperionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929