Vesti

Nastavlja se dezinfekcija ulica, a rezervoari se uklanjaju iz sela

Sremska Mitrovica – Štab za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica još juče je započeo sa dezinfekcijom ulica u svim seoskim mesnim zajednicama, tokom današnjeg i sutrašnjeg dana punktovi sa cisternama za dezinfekciju uklonjeni iz sela.

Dezinfekcija seoskih ulica biće nastavljena danas posle 17 sati, kada počne policijski čas. Cisterne sa rastvorom natrijum – hipohlorita za dezinfekciju koji se koristi bićeskolonjeni iz seoskih mesnih zajednica.

Kako je istakao Petar Samardžić, koordinaror Kol-centra u Sremskoj Mitrovici, u proces dezinfekcije ulica uključeni su poljoprivrednici sa svojim mašinama, atomizerima, prskalicama i cisternama.

„Juče smo završili dezinfekciju u Zasavici I i u Ravnju, a danas i u toku sutrašnjeg dana taj posao biće obavljen u svim drugim seoskim i gradskim mesnim zajednicama. Što se tiče same teritorije grada, tu smo još protekle nedelje završili dezinfekciju u svim onim ulicama gde je komunalna cisterna mogla da uđe, a tamo gde su ulice bile uske i nepristupačne, tu će nam u narednim danima pomoći naši poljoprivrednici sa svojim prskalicama,” rekao je Samardžić.

„Svi naši sugrađani su iskoristili priliku da natoče dovoljne količine sredstva za dezinfekciju za neki naredni period, tako da je doneta odluka da punktovi sa cisternama iz seoskih sredina budu uklonjeni. Za sada oni će ostati još u svim gradskim mesnim zajednicama, kao i u Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku. Naravno, ukoliko se javi potreba za dodatnim sredstvima mi ćemo ceo ovaj proces u narednim danima ponoviti,” dodao je Petar Samardžić.

Natrijum hipo-hlorit je u razmeri 1:9 i ovo sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina u domaćinstvu i sanitarija, a nikako za ličnu higijenu, umivanje ili pijenje.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158