Vesti

Nastava putem RTS platformi i za srednjoškolce od ponedeljka

Sremska Mitrovica – Nastava za osnovce putem RTS platformi počela je ove nedelje, a za srednjoškolce počinje u ponedeljak, u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije. Na Aktivu direktora mitrovačkih srednjih škola precizirani su detalji oko izvođenja nastave putem TV i interneta.

Na jučerašnjoj sednici Aktiva direktora mitrovačkih srednjih škola dogovoreno je na koji način da upisuju časove, kako da prave operativne planove i precizirani su drugi tehnički detalji kako bi sve srednje škole u Sremskoj Mitrovici radile na isti način.

Svetlana Milovanović zamenica gradonačelnika pojasnila je kako je sada organizovan rad u školama: „Danas imamo aktiv direktora osnovnih škola, pretpostavljam da će tema na aktivu biti ista, više te tehničke stvari kako upisati časove, kako praviti planove, da radimo jednoobrazano na teritoriji celog Grada. Nastava za učenike osnovnih škola počela je još pre nekoliko dana i mogu da kažem da su komentari vrlo pozitivni. Anketirali smo neke učenike, oni su veoma zadovoljni, jeste drugačije, na drugi način ali oni to veoma savesno rade i zaista su shvatili da je ova nastava obaveza. Za srednje škole nastava počinje u ponedeljak, videćemo kako će oni to prihvatiti, mislim mnogo lakše nego osnovci. Ono što su osnovci zamerili je da se ne prati plan i program preko platformi, onaj po kojem oni rade, tako da to može da se jednostavno ubaci kao sistematizacija, a ne kao obrada gradiva jer oni su te nastavne jedinice već obradili. Inače vrlo im je zanimljivo i ono šta bi oni preporučili je da se tako radi i kada se nastavi nastava u školama.”

Škole su otvorene ali mogu da prime samo veoma mali broj učenika i to su uglavnom oni koji nemaju kod kuće pristup internetu.

Kako je rekao direktor OŠ „Jovan Popović” Slobodan Stojilković: „Škole su na inicijativu Ministarstva prosvete Republike Srbije otvorene i dalje će biti otvorene, do neke nove uredbe i novog dopisa. Pratimo sva dešavanja što se tiče nastave koju je Ministarstvo prosvete obezbedilo putem RTS platformi, obavestili smo preko odeljenskih starešina, putem društvenih mreža, viber grupa sve učenike i roditelje kako i na koji način da prate tu nastavu. Takođe nam je sugerisano da nastavu koju izvode naši nastavnici i učiteljice u školama, organizujemo sa učenicima putem društvenih mreža ili Google učionica, to je od juče počelo i veoma dobro funkcioniše. Mi direktori imamo kontakt sa našim radnicima putem grupa, svi su jako zadovoljni kako to funkcioniše, čujemo i povratnu informaciju od roditelja i učenika da su se svi prilagodili i da sve funkcioniše kako je predviđeno. Imamo naravno i učenike koji trenutno nemaju pristup internetu iz nekih razloga, tako da je za njih škola uvek otvorena, sve informacije mogu da pogledaju na oglasnim tablama škole, mogu da dođu u školu, mogu da kontaktiraju dežurnu osobu koja je u školi, tako da su uvek u prilici da dobiju informaciju vezano za nastavu i za obuku dalje.”

Sve škole su otvorene ali rad je sveden na minimum u skladu sa odredbama vanrednog stanja i zaposleni samo dežuraju po posebnom rasporedu.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142