Vesti

Mitrovački Štab za vanredne situacije šalje pomoć Kikindi

Sremska Mitrovica – Štab za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice uputio je pomoć Štabu u Kikindi u vidu sredstava za higijenu.

Pomoć koju je Kikinđanima uputio Gradski štab za vanredne situacije Sremske Mitrovice sadrži medicinska, higijenska i sanitarna sredstva. Štab za vanredne situacije Grada Kikinda će ta sredstva dalje raspoređivati onima kojima su najpotrebnija.

Petar Samardžić koordinator Gradskog kol-centra rekao je da je ova pomoć znak solidarnosti sa jednim od najugroženijih mesta kad je reč o epidemiji: „Kikinda je jedan od gradova koji su najugroženiji, odnosno i jedno od najvećih žarišta širenja epidemije na teritoriji Srbije. Isto tako i prvi smrtni slučaj, prvo lice koje je preminulo usled virusa korona jeste upravo iz Kikinde. Grad Sremska Mitrovica obezbedio je donaciju u vidu sredstava kao što su dezinfekciona sredstva, odnosno rastvor natrijum-hipohlorita koji se koristi za dezinfekciju prostorija, za dezinfekciju radnih površina, sanitarnih čvorova. Takođe tu su: tečnost za dezinfekciju ruku na bazi tečnog kiseonika, obezbeđena je varikina, toalet papir, zaštitne maske, rukavice i ostala oprema. Ovo je znak solidarnosti našeg grada, isto tako pozivam i sve ostale sugrađane da budu maksimalno solidarni i prilagodljivi vanrednoj situaciji.”

Apelovao je i na ostale lokalne samouprave, na ostale štabove za vanredne situacije da budu solidarni, da pruže pomoć ovim i ostalim gradovima koji su žarišta širenja epidemije.

Za sada, kod nas u Sremskoj Mitrovici nema prijavljenih slučajeva zaraženih virusom korone Kovid 19, dodao je Samardžić. Preporuka i dalje važi za sve da ostanu kod kuće.

Najava događaja

14jan(jan 14)16:0019mar(mar 19)15:00Raspisan pesnički konkurs „Mašta i snovi”

11feb20:0021:00DRŽAVNI POSAO: Velika seoba arhivatora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9701117.3221117.6741