Vesti

Mirović: U Vojvodini u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona

Novi Sad – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je istakao da na teritoriji AP Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona, a da se na Infektivnoj klinici KCV leči njih 42.

„Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba”, napomenuo je predsednik Mirović.

Virus ćemo pobediti , kako je naveo, samo poštujući mere i uputstva koja dolaze od Kriznog štaba, Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade.

„Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina”, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je napomenuo da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se približavamo tome da svaki peti oboleli je zdravstveni radnik.

„Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazalo se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo se mogli na adekvatan način suočiti sa virusom korona”, napomenuo je on.

Istakao je i da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, „pomoći našoj spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja”.

Još jednom upućujem apel svim građanima da poštuju mere predostrožnosti, jer se samo na taj način možemo izboriti sa virusom kovid 19”, istakao je predsednik Mirović.

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713