Vesti

JOKIĆ: Počelo pakovanje paketa za penzionere, biće doneti na kućnu adresu

Sremska Mitrovica – Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu kaže da je danas počelo pakovanje paketa pomoći za naše najstarije sugrađane koje priprema Grad Sremska Mitrovica. Pakete će dobiti 10.500 žitelja našeg Grada.

Pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica namenjena je mitrovačkim penzionerima sa mesečnim penzijama ispod 30.000 dinara, kako ističu nadležni. Paketi će svima biti doneti na kućnu adresu.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu zadovoljan je kako teče pakovanje pomoći: „Grad Sremska Mitrovica i Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici danas su počeli sa pripremama paketa za naše penzionere sa mesečnim penzijama ispod 30.000 dinara na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica. Paketi će sadržavati sve ono što je našim građanima u ovom trenutku najpotrebnije, a to su: ulje, šećer, so, sredstva za ličnu higijenu i konzervirana hrana. Biće spremljeno ukupno oko 10.500 paketa i time ćemo podmiriti potrebe svih naših penzionera na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Distribuiraće se kroz naš Kol-centar, u podeli paketa će učestvovati volonteri koji su i već sad na terenu i pokušavaju da našim najstarijim građanima ovaj proces izolacije i borbe protiv virusa korona učine što lakšim.”

„Donacije je obezbedilo više firmi i institucija kako sa prostora Grada Sremska Mitrovica tako i sa prostora Republike Srbije. Očekuje se da će distribucija ovih paketa početi u naredna dva dana. Paketi su namenjeni licima koja su korisnici socijalne pomoći, penzionerima sa nižim primanjima. Broj od 10.500 lica govori o tome da će svi biti podmireni, odnosno dobiti ovu pomoć u najkraćem roku. Spisak penzionera Upravi je dostavljen od strane PIO fonda,” pojasnio je načelnik Jokić.

Pakovanje pomoći odvija se u spoljašnjem magacinu u Kazneno-popravnom zavodu. Predviđene namirnice pakuju osuđena lica.

Njih su danas, pored načelnika Miroslava Jokića obišli, koordinator Kol-centra Petar Samardžić i upravnik KPZ Aleksandar Alimpić.

Aleksandra Sladojević zaposlena u KPZ-u rekla je da je na poslovima pakovanja paketa za sugrađane angažovan dovoljan broj izvršilaca, dodatnih 12 osuđenih lica uz redovnih 7 koji se nalaze u magacinu.  Izrazila je nadu da će u što kraćem roku sve završiti.

Molba najstarijim sugrađanima je da ne izlaze iz svojih domova.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042