Vesti

Isporučena prva količina dezinfekcionih sredstava iz JKP „Vodovod”

Sremska Mitrovica – Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dostavio je 2 tone koncentrata natrijumhipohlorida (dovoljno za 20 tona rastvora za dezinfekciju) Kliničkom centru Srbije. Koncentrat je proizveo JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica i JKP „Vodovod i kanalizacija” Novi Sad i dostavlja se i KC Kragujevac, KC Niš i KBC Dragiša Mišović Beograd.

Prema rečima ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, ta sredstva koristiće se za dezinfekciju podova u kliničkim centrima, ali i za otvorene površine.

„Po nalogu predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, u prethodna dva dana Ministarstvo poljoprivrede sa RFZO je preuzelo koordinaciju za nabavku dezinfekcionih sredstava,” rekao je Nedimović i dodao „Imamo dovoljno dezinfekcionih sredstava da prioritete, koje je odredio RFZO, a to su klinički centri, da opslužujemo svaki dan. Mi možemo dnevno da proizvedemo pet do šest tona koncentrata, a to znači 50.000 do 60.000 litara rastvora da napravimo,” istakao je Nedimović.

Ministar je zahvalio Vodovodu u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, koji su, kaže, svojim mašinama uspeli da proizvedu sredstva za dezinfekciju.

Najava događaja

26marCelodnevni dogadjaj27aprIzložba o Dobrici Milutinoviću u Muzeju Srema

08aprCelodnevni dogadjaj14junPrirodnjačka izložba u Muzeju Srema

19apr12:0018:00Nova zgrada vrtića u Laćarku 19. aprila

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2057117.5584117.9111