Vesti

Isporučena prva količina dezinfekcionih sredstava iz JKP „Vodovod”

Sremska Mitrovica – Po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dostavio je 2 tone koncentrata natrijumhipohlorida (dovoljno za 20 tona rastvora za dezinfekciju) Kliničkom centru Srbije. Koncentrat je proizveo JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica i JKP „Vodovod i kanalizacija” Novi Sad i dostavlja se i KC Kragujevac, KC Niš i KBC Dragiša Mišović Beograd.

Prema rečima ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, ta sredstva koristiće se za dezinfekciju podova u kliničkim centrima, ali i za otvorene površine.

„Po nalogu predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, u prethodna dva dana Ministarstvo poljoprivrede sa RFZO je preuzelo koordinaciju za nabavku dezinfekcionih sredstava,” rekao je Nedimović i dodao „Imamo dovoljno dezinfekcionih sredstava da prioritete, koje je odredio RFZO, a to su klinički centri, da opslužujemo svaki dan. Mi možemo dnevno da proizvedemo pet do šest tona koncentrata, a to znači 50.000 do 60.000 litara rastvora da napravimo,” istakao je Nedimović.

Ministar je zahvalio Vodovodu u Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, koji su, kaže, svojim mašinama uspeli da proizvedu sredstva za dezinfekciju.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042