Vesti

Dva epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici zaražena koronom

Ministar Branislav Nedimović: Virus se na sreću nije uvukao u bolnicu

 

Dve epidemiološkinje Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica zaraženi su COVID-om 19, obe imaju blaži oblik i sada su u kućnoj izolaciji.

Svi ostali radnici Zavoda i Bolnice koji su bili u kontaktu sa njima su testirani i negativni su na virus korona, rekao je ministar Branislav Nedimović član republičkog Štaba za vanredne situacije.

– Jedna od zaraženih epidemiološkinja nalazio se na terenu Graničnog prelaza kod Batrovaca, gde je najverovatnije dobio virus i tako preneo na koleginicu koji je sa njom bila u kancelariji. Prelaz Batrovci prešlo je više od 100.000 ljudi. Medicinski radnici Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici testirani su i rezulati su negativni. Oni se sada po procedurama vraćaju na svoja radna mesta. Virus se nije ”uvukao” u bolnicu – istakao je Nedimović dodajući da je dobrom organizacijom nađena zamena za ova dva zaražena epidemiologa.

Nedimović je dodao da je i direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Živko Vrcelj testiran i da je negativan na ovaj virus.

– Apelujem na građane da ne šire lažne informacije po društvenim mrežama, i da se pridržavaju mera koje je prepisala Vlada Srbije. Jedino svi tako pobedićemo ovu pošast koja nam svima preti- poručuje Nedimović.

Do danas je na području Srema registrovano sedam slučajeva na COVID 19, i to po dva u opštini Stara Pazova, tri na području Grada Sremska Mitrovica po jedan u Rumi i Irigu.

Najava događaja

04jun11:0013:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

05jun19:0020:00Slike i crteži Ljube Popovića u Galeriji „Lazar Vozarević”

08jun20:0021:30Predstava „Ženski razgovori”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9210117.2728117.6246