Vesti

Brnabić: Sutra u 20 sati prestaje javni prevoz, zatvaraju se restorani, kafići i tržni centri

Premijerka Ana Brnabić najavila je da se kafići, restorani i tržni centri će biti zatvoreni već od sutra u 20 sati i zabranjena sva okupljanja više od pet ljudi.

– Vlada će dodatno pooštriti mere zabrane kretanja. Od sutra u 20 sati prestaje javni gradski prevoz do daljnjeg, zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre. U ovom trenutku opasnost je velika, pritisak na medicinske radnike ogroman – rekla je Brnabić na konferenciji za medije.

Ona je poručila da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe, svoje najmilije i najbliže, porodice, komšije, lokalnu zajednicu… time što ćemo izlaziti što je manje moguće i poštovati preporuke.

– Restriktivne mere koje su donete, donete su da bi se sačuvalo zdravlje nacije, da bismo imali što manje žrtava u ovom ratu i da damo šansu zdravstvenom sistemu – rekla je Brnabić i dodala da se upravo zato pooštravaju mere zabrane kretanja.

Ona je navela da smo ušli u treću nedelju borbe protiv virusa korona, a da je iza nas najtežih 24 sata, ali i da je ispred nas verovatno još mnogo dana težih od ovog danas. Zamolila je poslodavce da imaju razumevanje za zaposlene.

– Neka im omoguće da rade od kuće, ako ne mogu, neka se obrate, da pokušamo da im obezbedimo prevoz. Niko neće da propadne ukoliko slabije posluje nekoliko nedelja. Hajde da se strpimo, da jedno vreme razmišljamo o ljudima i da pokušamo maksimalnu solidarnost – rekla je Brnabić.

Istakla je da će biti dozvoljena dostava hrane, zato što pored ukidanja javnog prevoza, putnički, automobilski, privatni, kao i taksi prevoz, može da funkcioniše.

Prva žrtva korona virusa u Srbiji, saopštila je premijerka Brnabić je muškarac iz Kikinde, star 59 godina, zarazio ga čovek kome je sin bio u Milanu i za čiji se život bore lekari.

– Korona virus svakako nije jedina bolest sa kojom se borio ovaj čovek – rekla je Brnabić. Ona je u svoje i u ime predsednika Alkesandra Vučić izjavila porodici saučešće. Brnabić je rekla da je osam zaraženih korona virusom u Srbiji trenutno u teškom stanju i lekari se bore za njegov život.

– Strogo poštujmo mere samoizolacije, jer je to jedina šansa da ljudi se izbore i da zajedno pobedimo virus – rekla je Brmabić.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291