Vesti

ZAGRLI SNAŽNO podrška deci oboleloj od malignih bolesti

Sremska Mitrovica – Tačno u 13 sati, sa Trga Ćire Milekića pod sloganom Zagrli snažno! simbolično su mladi izlečeni od raka poslali jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka.

Svakog 15. februara, Svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno organizuje skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima više od 30 gradova širom Srbije.

Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika: „Zahvalila bih se roditeljima iz Udruženja NURDOR na ovom pozivu za današnju humanitarnu akciju jer je veoma bitno da i Sremska Mitrovica bude jedan od 30 gradova u Srbiji gde se ova manifestacija obeležava i na ovaj način obeležavamo i Svetski dan dece obolele od raka. Mi u Gradu imamo fond koji je namenjen za decu obolelu od teških bolesti i omladinu do 26 godina ali bih pozvala ovom prilikom i sve pojedince i društveno odgovorne organizacije da nam se pridruže u ovoj akciji jer sva sredstva koja ćemo danas prikupiti upućuju se za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu koja je preko potrebna za sve roditelje i decu koji zbog bolesti, zbog lečenja moraju da borave u Beogradu. Hvala roditeljima iz organizacije NUDOR za sve što rade za našu decu i što na ovakav način, ovim manifestacijama čine vidljivim i svoj rad, i svoje korisnike i mi iz Sremske Mitrovice sa Trga Ćire Milekića šaljemo velik i snažan zagrljaj podrške.”

S obzirom da se za sve ove godine upravo od njih naučilo koliko je važan zagrljaj, kao simbol podrške i ljubavi i koliko može pomoći onda kada je potreban – odluka je da se na ovaj dan ne štede ruke i da se pretvori cela Srbija u mesto za grljenje! Raširene ruke i otvoreno srce su sve što treba da bi svet na trenutak bio bolje mesto.

Marina Vlajić aktivista organizacije NURDOR Nacionalne organizacije roditelja dece obolele od raka kaže: „Na današnji dan 15. februara, širom Srbije obeležava se Svetski dan dece obolele od raka. Jako je važno da se skupimo u što većem broju i da donacijama pružimo podršku ovoj deci. Naš projekat NURDORA od ove godine se usmerava na prikupljanje sredstava za decu za roditeljsku kuću u Beogradu. Roditeljska kuća je jedan od najvažnijih projekata jer pomaže deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima da prođu lakše kroz ovaj proces. Pruža im smeštaj kao i psihosocijalnu podršku i omogućava da sva ona deca širom Srbije koja se leče u centrima kao što su Novi Sad, Beograd i Niš imaju smeštaj za vreme čitavog procesa lečenja.”

Osim u Sremskoj Mitrovici, humanitarne akcije podrške NURDOR je organizovao i u: Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Priboju, Knjaževcu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176