Vesti

Štab za vanredne situacije održao redovnu sednicu

Sremska Mitrovica – Gradski štab za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici  održao je danas redovnu sednicu na kojoj je razmatran Izveštaj o radu Štaba za 2019. godinu, Plan rada za 2020. godinu, kao i Operativni plan za odbranu od voda drugog reda za teritoriju Grada Sremska Mitrovica za ovu godinu.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana kao redovna sednica, razmatrana su pitanja koja se javljaju u određenom vremenskom ciklusu i predstavljaju redovne zadatke.

Predrag Vladisavljević šef Odseka za civilnu zaštitu i upravljenje rizikom u Odeljenju za vanredne situacije Sremska Mitrovica po službenoj obavezi nalazi se na funkciji načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

O današnjem sastanku Vladisavljevićkaže: „Najvažniji zadaci su pored onih redovnih i rutinskih, usvajanje izveštaja o radu za prošlu godinu, plan rada za ovu godinu, analiza stanja odbrambenih nasipa, odnosno linijskih odbrana od spoljašnjih voda, zatim usvajanje Operativnog  plana za odbranu od voda drugog reda za teritoriju Grada Sremska Mitrovica. Bilo je reči i o stanju sistema za uzbunjivanje kojim pokušavamo da na što kvalitetnije načine uzbunjujemo građane, a nadamo se da to neće biti potrebno, vrlo komplikovan, zahtevan i skup sistem  koji pokušavamo i uspevamo, nadam se, da održavamo. Na kraju smo imali par prezentacija koje se odnose na montiranje i uspešnu proveru u operativnom smislu, linijske odbrane od poplava na nasipu, odnosno reč je o pokretnim branama koje smo nabavili zahvaljujući angažovanju Vlade Republike Srbije i drugih u gradu. Kao što ste čuli jedna od tačaka dnevnog reda bila je i analiza stanja ugroženosti od spoljašnjih i unutrašnjih voda, naravno Grad je vrlo dobro zaštićen, vodoprivredna preduzeća izvršavaju svoje redovne zadatke, komunalna preduzeća takođe, u zajedničkom radu, takođe možemo reći, a sami građani vide da je nivo reke Save izuzetno nizak za ovo doba godine, podzemnih voda ima relativno malo, tako da u tom smislu, u ovom trenutku, nema nikakvih opasnosti za građane i teritoriju grada.”

Sve gradske uprave i Štab za vanredne situacije rade zajedno na postizanju ovog nivoa bezbednosti za naše građane.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934