Vesti

Sanacija kanalizacione mreže

Sremska Mitrovica – Uporedo sa pružanjem usluga vodosnabdevanja i konstantnom brigom o što kvalitetnijem snabdevanju higijenski ispravnom vodom za piće, JKP Vodovod u okviru svojih delatnosti redovno održava i kanalizacioni sistem. U proteklom periodu akcenat je stavljen na sanaciju fekalne kanalizacije na tri lokacije – u ulicama Milana Tepića i Ivana Gorana Kovačića i u Naselju Matije Huđi.

Česta zagušenja i dotrajali šahtovi prouzrokovali su probleme u funkcionisanju kanalizacionog sistema kroz povišen nivo vode u fekalnoj kanalizaciji. To je dovodilo do izlivanje vode u podrume, suterene, stanove u prizemlju. Na ovaj problem ukazivali su i stanari pojedinih delova grada.

Jedan od njih, Radoslav Nešić, stanar Ulice Ivana Gorana Kovačića u izjavi za medije je istakao da je kanalizacija u toj ulici izgrađena još 60-ih godina prošlog veka i da je s vremenom došlo do oštećenja i šahta i mreže. On je dodao i da su sve češća zagušenja radnici Vodovoda rešavali odgušenjem uz pomoć cisterne, a sada su se konačno stvorili uslovi da se uradi i neophodna rekonstrukcija.

Sanacija oštećenih delova kanalizacione mreže spada u redovne aktivnosti JKP Vodovod.

Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica je naglasio da je u proteklih nekoliko nedelja posebna pažnja posvećena upravo ovom segmentu rada. „U Ulici Ivana Gorana Kovačića došlo je do sleganja šahta koji je izazvao i pucanje postojećeg cevovoda. Zamenom dela cevovoda i sanacijom šahta rešen je ovaj problem, čime je poboljšan dotok i normalizovano funkcionisanje sistema odvođenja otpadnih voda u ovom delu grada”, rekao je Babić.

Sličan problem nedavno je rešen u Naselju Matije Huđi, ispred zgrade broj 76, gde je sekundarni vod bio oštećen usled sleganja terena, što je otežavalo odvod iz zgrade prema uličnom vodu kanalizacije.

U Ulici Milana Tepića, u Naselju Nikola Tesla rekonstrukcijom dela cevovoda,kao i samog šahta, sistem fekalne kanalizacije ponovo je doveden u funkciju. Iz kase JKP Vodovod za sve tri sanacije izdvojeno je oko 300 000 dinara.

U ovim i drugim slučajevima, problemi nastaju najčešće zbog dotrajalosti mreže i šahtova. Zamenom oštećenih delova, sistem se dovodi u stanje optimalnog funkcionisanja.

U JKP Vodovod će i dalje pratiti stanje na terenu, a u rešavanju problema od pomoći su svakako i građani koji sve uočene nepravilnosti mogu prijaviti na broj 626-200, a radnim danom posle 15 sati i vikendom na broj 626-533.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934