Vesti

Predavanje i radionica u MZ „Sutjeska”

Sremska Mitrovica – Pod pokroviteljstvom gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, u saradnji sa Domom zdravlja Sremska Mitrovica u prostorijama mesne zajednice „Sutjeska” u petak 28. februara održano je predavanje „Prevencija malignih bolesti”. Predavanje je vodila Sanja Lakić spec.strukovna medicinska sestra sa dr Natašom Vlačić specijalistom opšte medicine.

U punoj sali mesne zajednice „Sutjeska” okupljanima se obratio načelnik gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić. Potom je sugrađane pozdravio organizator događaja Nikola Tejić koji se zahvalio prisutnima na velikom interesovanju i odzivu. Najavio je da će se ovakva preventivna predavanja i pregledi održavati i u budućnosti u našoj mesnoj zajednici.

Posle opširnog i poučnog predavanja, sugrađani su postavljali pitanja i iznosili utiske iz sopstvenog života. Najbolja zaštita od malignih oboljenja je pravovremena prevencija,a to je ujedno i bio cilj ovog današnjeg predavanja. Sugrađani su se suočili sa rizicima i simptomima malignih oboljenja. Nama je najbitnije da su naši sugrađani i komšije dobrog zdravstvenog stanja i cilj nam je da podignemo svest ljudi da se na vreme obrate zdravstvenim ustanovama.

Nakon ovoga, u subotu 29. februara je po sedmi put za redom u organizaciji mesne zajednice „Sutjeska”, održana umetničko-kreativna radionica „Moja mašta može svašta”. Ovim prilikom u saradnji sa JP „Komunalije” Sremska Mitrovica, koji su radionici donirali materijal za rad.

Tema rada sa decom je bila „Ja biram da recikliram”. Deca su se skupljala i donosila materijal za reciklažu od kog su dalje zajedno pravili igračke.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929