Vesti

Održana konstitutivna sednica Saveta roditelja grada Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući, u četvrtak 13. februara 2020. godine, održana je konstitutivna sednica Saveta roditelja Grada Sremska Mitrovica. Shodno odredbama novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i rešenjem Skupštine grada formiran je Savet roditelja Grada koji u svom sastavu ima po dva člana iz obrazovnih ustanova,  iz Predškolske ustanove „Pčelica” i 16 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica.

Sednicom su predsedavali koordinatori Saveta koji su ispred Grada odnosno ispred predstavnika škola zaduženi da prate i pomognu njihov rad: Bogdan Božin, savetnik u Gradskoj upravi zadužen za poslove iz oblasti obrazovanja i Nataša Zec, predsednik Aktiva osnovnih škola.  

Bogdan Božin je pozdravio prisutne i istakao da Savet roditelja Grada predstavlja savetodavno telo  a da je najvažnija uloga veće učešće i povezivanje roditelja, obrazovno-vaspitnih ustanova i Grada u interesu dece predškolskog i školskog uzrasta. Članovi saveta treba da zastupaju stavove Saveta roditelja iz ustanove iz koje su predloženi  a ne stavove škole i da ključne promene se mogu desiti upravo zalaganjem svakog člana saveta da otvaranjem pitanja, primedbama i predlozima rešenja donose odluke kojima se stvara povoljnija klima sa ciljem unapređenja obrazovanja, vaspitanja kao i bezbednosti  dece i učenika.

Zvanično je izborom predsednika i zamenika predsednika Savet počeo sa radom.

Za predsednika je izabrana Slavenka Mitrović-Lazarević (Mitrovačka gimnazija), za zamenika predsednika Nataša Tanasić (OŠ „Boško Palkovljević Pinki”) a za zapisničara Tamara Milošević (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Mitrovica).

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158