Vesti

Održan stručni skup gastroenetrologa Srbije

Novi Sad – Veliki stručni skup gastroenetrologa Srbije održan je krajem januara u Novom Sadu, na kojem je zapažen prikaz slučaja kod upalne bolesti creva, imala i gastroeneterolog Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dr Gordana Mitić.

Reč je o skupu priznatih stručnjaka iz ove grane medicine, a sve teme bile su vezane za Inflamatorne bolesti creva. Pored dr Mitić, svoje radove predstavili su i lekari iz Novog Sada i Beograda: prof. dr Tarabar, prof. dr Ivanov, dr Slankamenac, prof. dr Damjanov i drugi.

S obzirom na sve veću učestalost pojave upalne bolesti creva i kod mlađe populacije, važno je baviti se ovom tematitikom na višim nivoima, a ono što je posebno istaknuto, jeste činjenica da je mitrovačka bolnica sa odličnom opremom, edukovanim gastroenterolozima medicinskim sestrama,kao i izuzetno preciznom dijagnostikom, zapravo spona od pacijenta u bolnici do ustanova tercijarnog tipa, gde ih je moguće dalje uspešno lečiti. Mitrovačka bolnica apostrofirana je kao značajan Centar koji prepoznaje i rešava dijagnostičke procedure, kako bi nakon lečenja na višem nivou zdravstneve zaštite, obolelom omogućen bolji kvaliteta života i sprovedeno najbolje moguće izlečenje.

Dr Gordana Mitić izrazila je veliko zadovoljstvo što je bila učesnik ovako važnog stručnog skupa koji je svakako doprineo razmeni iskustava među kolegama o upalnim bolestima creva, te čini da i na dalje, kako je naglasila, još uspešnije radimo i sarađujemo sa ustanovama iz drugih centara, sa ciljem pravovremenog i preciznog otkrivanja bolesti i uspešnog lečenja.

Napredak je moguće ostvariti i dodatnim aktivnostima i angažovanjem gastroenetrološkog odseka, a s tim u vezi, prvi put u mitrovačkoj bolnici sprovede se tri kliničke studije na pacijentima obolelim od upalne bolesti creva, a glavni istraživač je upravo dr Gordana Mitić.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314