Vesti

Ministar Udovičić uručio sportsku opremu školama i klubovima

Sremska Mitrovica – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je sportsku opremu predstavnicima klubova i škola u našem gradu. Tokom današnje posete razgovarao je sa predstavnicima Grada i sportskim funkcionerima o načinima popularizacije omladinskog sporta i razvoja sporta u školama.

Sportsku opremu ministar Udovičić uručio je članovima Rukometnog kluba „Srem” u Poslovno-sportskom centru “Pinki”.

Učenicima Osnovne škole „Sveti Sava” uručio je vredan komplet opreme i rekvizita za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručima, španere i mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta. Komplet sportske opreme donirao je i Odbojkaškom klubu „Prvi tempo”, u fiskultunoj sali gde je ministar Udovičić prisustvovao javnom času odbojke kojim je promovisan zdrav stil života.

„Veoma mi je drago da se nalazim u gradu koji izdvaja 6% svog godišnjeg budžeta za sport i rekreaciju. Drago mi je da je gradonačelnik kao prioritete stavio školski i rekreativni sport. Sremska Mitrovica je rasadnik mladih i ambicioznih sportista, čija imena ostaju upisana u anale sporta, ne samo Sremske Mitrovice, već i Srbije. Ovo je sredina koja prepoznaje važnost sporta i upravo zbog toga, uređenje sportskih terena predstavlja prioritet u radu čelnih ljudi grada, o čemu smo danas i razgovarali. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima, da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate”, rekao je ministar Udovičić.

Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice izrazio je veliko zadovoljstvo današnjom posetom ministra Udovičića i dosadašnjom saradnjom i ulaganjima u naš grad. Kako je rekao Mitrovica je oduvek bila grad sporta, sa mnogo uspešnih pojedinaca i dobrih kolektiva u svim sportovima.

„Trudimo se da održimo na visokom nivou sportsku infrastrukturu kako bi pružili dobre uslove svima koji žele mnogo ozbiljnije da se bave sportom. Vodimo računa pre svega o školskom sportu. Izgradnja objekta bazena je primer da želimo i u toj sferi da se dokažemo i da, pre svega školska deca imaju gde da provode svoje slobodno vreme na zdrav način i da se uključe sada i u Plivački vaterpolo klub. U narednom periodu ćemo odvojiti još više sredstava za sportske klubove i objekte, planira se izgradnja jednog modernog stadiona. Sve ide u pravcu da Mitrovica zaista postane centar sporta u Sremu i da imamo i klubove koje će na dostojanstven i reprezentativan način predstavljati Grad u celoj Srbiji. Od sledeće godine ćemo imati i super-ligu u ženskoj odbojci što je rezultat dugotrajnog rada u gradu”, rekao je gradonačelnik Sanader.

Sport u našem gradu daje rezultate, naši kajakaši su evropski prvaci, dodaje Sanader i smatra da će se jedan dinar uložen u sport vratiti kao tri. Kako ističe: „Bez podrške ministarstva Vlade Republike Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine sigurno ne bi bili ovako dobri dobri rezultati, a mi se trudimo da osmislimo što više projekata da konkurišemo i na ovim drugim nivoima vlasti. Nadam se da će sinergija koja postoji već četiri godine biti nastavljena. Trenutno ulažemo u sport preko 100 miliona dinara, kada se saberu termini i sredstva koje se direktno daju klubovima, a u narednim godinama sigurno i više.”

Dosta sredstava se izdvaja i za održavanje sportske infrastrukture dodao je gradonačelnik i izrazio nadu da će imati i druge, nove sportske objekte kojima će se Grad ponositi u narednom periodu.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042