Vesti

Donacija za odeljenje hemodijalize

Sremska Mitrovica – Mitrovačku Opštu bolnicu juče su posetili predstavnici mitrovačkog Karitas-a i američke humanitarne organizacije LDS Karitas i tom prilikom uručili vrednu donaciju odeljenju hemodijalize, koja je realizovana na inicijativu med. sestre i predsednice Udruženja bubrežnih invalida Srema Violete Srbljanin, koja je zaposlena u ovom odeljenju. Reč je o aparatima za reanimaciju, aspiratorima, pacijent monitorima, trokanalnom EKG aparatu, dva poluautomatska bolnička kreveta sa dva naddušeka, ćebadima, kao i električnoj dizalici za nepokretne pacijente.

Ispred donatorske organizacije LDS Karitas, bračni par Bedli i Džon Benić, izrazili su zadovoljstvo što bolnica i Karitas imaju dugu i uspešnu saradnju i rade dobar posao za celu društvenu zajednicu i pokazali želju da se i na dalje nastavi zajednička aktivnost u smislu pružanja pomoći ustanovama koje brinu o zdravlju stanovništva.

U izjavi za medije, koordinatorka Caritasa za Srem Kristina Dragišić je naglasila, da veliki značaj u ovakvim donacijama leži u kontinuiranoj saradnji i objasnila da se one ostvaruju na osnovu potreba koje bolnica ima, a koje se potom kroz projektnu aplikaciju za LDS analiziraju i donose konačne odluke o realizaciji.

Na donaciji je zahvalio direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr Živko Vrcelj, rekavši, između ostalog, da je svaka pomoć dobrodošla, a posebno ona koja se odnosi na medicinsku opremu, aparate i pomagala koja se koriste u svakodnevnoj praksi.

„Ovi aparati i pomagala doprineće efikasnijem radu sa pacijentima koji se ovde svakodnevno dijaliziraju sa područja celog Srema, a samo u prošloj godini, obavljeno je ukupno 19.186 dijaliza, što je blizu 1600 dijaliza mesečno.

Dugogodišnja saradnja sa Caritasom, rezultirala je brojnim donacijama za gotovo sve bolničke službe i ja se nadam da će ovakav vid saradnje biti nastavljen i ubuduće“- istakao je direktor Vrcelj.

Najava događaja

26mar17:3018:45Rukometašice Srema u nedelju dočekuju Temerin

27mar16:0017:45Radnički dočekuje Zlatibor Čajetina

27mar20:0021:00Predstava „Srem, naša kuća”  - „komedija s' nogu”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9855117.3375117.6895