Vesti

Donacija Fondacije „Osmeh na dar”

Sremska Mitrovica – Juče je  Dečijem odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica, svečano uručena vredna donacija- 4 bolesnička kreveta sa dušecima, ukupne vrednosti nešto preko 203 hiljade dinara. Sredstva su obezbeđena tokom novogodišnje akcije Osmehov festival lampiona u Novom Sadu, a akciju je sprovela humanitarna fondacija „Osmeh na dar” iz Beograda, koja se od 2009.godine u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći ugroženim grupama, kao i promocijom kulture, obrazovanja i aktivizma među mladima.

„Ovoga puta, aktivisti fondacije izrazili su nameru da deo prikupljenih sredstava na novogodišnjem  humanitarnom događaju bude opredeljen za opremanje Dečijeg odeljenja mitrovačke bolnice i to za kupovinu bolničkih kreveta” – izjavila je za medije Sonja Mrkić, predstavnica fondacije i dodala, da je drugi deo sredstva namenjen za pomoć dečijem odeljenju bolnice u Somboru i da ovo nije kraj njihovog humanitarnog rada – u pripremi je uskršnja akcija, u kojoj će deo novca takođe biti usmeren na pomoć pedijatrijskom odeljenju u Sremskoj Mitrovici.

Posebno zadovoljstvo ovom vrednom donacijom izrazila je načelnica Dečijeg odeljenja dr Ljiljana Bančević i tom prilikom naglasila da ovakva vrsta pomoći mnogo znači, u smislu obnove posteljnog fonda, jer se ovde leče pacijenti iz celog Srema, od rođenja do 18 godine života, a samo tokom protekle godine, ovde je lečeno preko 1000 najmlađih pacijenata. Dr Bančević je još rekla da je donacija dobrodošla jer će u mnogome doprineti boljim uslovima lečenja i boravka dece u odeljenju.

U ime mitrovačke bolnice, zahvalnicu fondaciji „Osmeh na dar” uručio je direktor dr Živko Vrcelj i zahvalio na vrednoj pomoći koju su ovi mladi ljudi obezbedili i usmerili na adresu mitrovačke bolnice i dečijeg odeljenja. Dr Vrcelj je u razgovoru sa predstvanicima fondacije posebno pohvalio želje i požrtvovanost mladih da pomažu drugima, jer time pokazuju jednu lepšu i humaniju stranu mladih i svakako su odličan primer drugima kojim vrednostima se treba okrenuti, na sopstveno ali i zadovoljstvo celokupne zajednice.

Najava događaja

26mar17:3018:45Rukometašice Srema u nedelju dočekuju Temerin

27mar16:0017:45Radnički dočekuje Zlatibor Čajetina

27mar20:0021:00Predstava „Srem, naša kuća”  - „komedija s' nogu”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9855117.3375117.6895