Vesti

Vodovod i Gradsko stanovanje rešili dugogodišnji problem građana u Šišatovačkoj ulici

Sremska Mitrovica – Rekonstrukcijom dela kanalizacione mreže u naselju KP Dom koju je izvelo JKP „Vodovod” u saradnji sa Gradskim stanovanjem, napokon će biti rešen dugogodišnji problem sa fekalnom kanalizacijom koji su imali građani.

Meštani stambenih zajednica u Šišatovačkoj ulici na brojevima 1, 3 i 5 u sremskomitrovačkom naselju KPDom konačno će rešiti dugogodišnji problem koji su imali sa fekalnom kanalizacijom. Problem su im rešili JKP „Vodovod” i „Gradsko stanovanje” u saradnji sa građanima i tim povodom nadležni su obišli radove na terenu.

Kako je rekao v.d. direktora JKP „Vodovod” Borislav Babić: „U prethodnim danima Javno komunalno preduzeće „Vodovod” izvršilo je rekonstrukciju priključnog voda za kanalizaciju u Šišatovačkoj ulici za jednu zgradu sa tri ulaza. Radi se o vodu koji je dotrajao i zbog toga stanovnici ove zgrade su imali česta zagušenja kanalizacije. Na ovaj način smo rešili veći deo problema i sada je preostalo još samo da se rekonstruišu pojedinačni priključci za svaki ulaz”.

On je dodao da je ovo druga po redu intervencija ovog tipa u toku ove godine, a da će isti radovi biti izvršeni i za još nekoliko zgrada koje se suočavaju sa identičnim problemom.

Preduzeće „Gradsko stanovanje” pristupilo je rešenju problema koji postoji pre osnivanja ovog preduzeća  rekao je direktor Miloš Kovač što je još jedan primer da je „Gradsko stanovanje” u saradnji sa ostalim javnim preduzećima voljno i željno da reši probleme stanara u stambenim zajednicama.

„Gradsko stanovanje pokrenulo je inicijativu da se reši dugogodišnji problem koji su imali stanovnici stambene zajednice na ulazima 1, 3 i 5 u Šišatovačkoj ulici. U proleće kada krenu podzemne vode dolazilo je često do zagušenja fekalne kanalizacije, u proseku nekada i tri puta mesečno. Upravo zato obratli smo se „Vodovodu” da pokušamo da rešimo taj problem. Ovo preduzeće se na naš poziv odazvalo i u potpunosti nam izašlo u susret, tako da je ceo vod zamenjen o njihovom trošku”, dodaje Kovač.

Kako je naveo direktor Kovač uskoro sledi zamena pojedinačnih vodova za svaki ulaz i da će se u te radove, pored stanara zgrade koji su u obavezi to da urade, ponovo uključiti „Vodovod”. Na taj način problem sa čestim zapušavanjem fekalne kanalizacije biće potpuno rešen.

„U ovoj zgradi živim nešto manje od sedam godina i svedok sam da dva, do tri puta mesečno imamo problem sa fekalnom kanalizacijom, tako da se iskreno nadam da će on konačno biti rešen”, rekao je Miodrag Konatarević, upravnik stambene zgrade Šišatovačka 5.

Vrednost radova na zameni glavnog voda fekalne kanalizacije iznosila je oko 200.000 dinara. Radove je finansiralo Javno komunalno preduzeće „Vodovod”.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126