Vesti

U ovoj godini završetak radova u Noćaju

Noćaj – U toku ove godine očekuje se završetak radova na izgradnji vodovodne mreže u Noćaju. To je  najveći investicioni poduhvat u proteklih nekoliko godina kada je reč o proširenju vodovodne mreže na teritoriji opštine Sremska Mitrovica. Tako će biti zaokružen sistem javnog vodosnabdevanja u mačvanskom delu opštine.

Izgradnja vodovodne mreže počela je krajem 2015.godine i odvijala se fazno. Od planiranih 11 km, do sada je postavljan cevovod u  dužini oko 10 kilometra. Realizacija ovog projekta biće završena radovima u jednom kraku Ulice Save Sretenovića (300 m) i u Ulici Milorada Jelikića (700 m). Uporedo sa izgradnjom distributivne mreže rade se i priključenja potrošača.

Do sada je primljeno oko 200 zahteva , a priključeno je oko 175 domaćinstava i u narednom periodu će taj posao biti  nastavljen. Kompletna cena priključenja na vodovodnu mrežu je od 25 do 30 hiljada dinara. Svi zainteresovani za priključenje potrebnu dokumentaciju mogu da podnesu u Projektni biro JKP Vodovod”.

Meštani Noćaja vodom za piće snabdevali su se putem arteskih česmi, a u domaćinstvima su koristili kopane bunare i hidrofore. Izgradnjom vodovoda  oni sada koriste zdravstveno ispravnu vodu za piće, odnosno vodom se snabdevaju na bezbedan i organizovan način. Voda koja kroz javni sistem vodosnabdevanja stiže u Noćaj higijenski i bakteriološki je ispravna, po svim propisanim parametrima,.

Podsećamo, vrednost radova je oko 8 miliona dinara. Projekat finansira Grad Sremska Mitrovica sredstvima koje obezbeđuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u iznosu oko 6 miliona dinara, a za koje je Grad konkurisao u prethodnom periodu. Deo radova finansira i JKP Vodovod iz sopstvenih sredstava.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7171117.0683117.4195