Vesti

Slava Mesne zajednice „Sava”

Sremska Mitrovica – Savindan proslavljen u Mesnoj zajednici „Sava” u znaku obeležavanja 40 godina postojanja ove zajednice.

U prisustvu predstavnika gradske vlasti i građana Mesna zajednica „Sava” proslavila je svoju slavu Svetog Savu. Petar SamardžićdirektorAgencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica čestitao je Savindan žiteljima ovog dela grada ali i svima koji slave.

„Sveti Sava jedna je od najistaknutijih ličnosti u istoriji srpskog naroda i zaista je zadužio ceo srpski narod svojim delima, i kao monah, i kao prosvetitelj, kao književnik, diplomata, naravno kao prvi srpski arhiepiskop i stoga mi posebno drago što je Mesna zajednica „Sava” izabrala upravo Savindan za slavu. Drago mi je da smo se ovde okupili u prostorijama ove mesne zajednice u jako velikom broju, tu su pored stanovnika mesne zajednice, naravno i gosti iz drugih mesnih zajednica, seoskih, gradskih, mnogi gradski čelnici i drago mi da ćemo u jednoj slavskoj, svečarskoj atmosferi proslaviti slavu i ime najvećeg srpskog prosvetitelja. Meni lično pripala je danas velika čast i zadovoljstvo da budem kum slave ove mesne zajednice u kojoj sam odrastao, u kojoj živim ali iskoristio bih ujedno i priliku da čestitam svima koji slave danas, i školama, i vernicima koji danas slave školsku, odnosno krsnu porodičnu slavu,” rekao je Samardžić.

U slavskoj i svečanoj atmosferi, pored Savindana, obeležen je i svojevrstan jubilej, 40 godina postojanja ove mesne zajednice.

Milica Jelovac predsednik Saveta Mesne zajednice „Sava” pridružila se čestitkama i dodala: „Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam u ovoj godini, godini jubileja, kada Mesna zajednica „Sava” slavi 40 godina, baš ja na funkciji predsednika Saveta Mesne zajednice „Sava”. Odrasla sam u ovaj mesnoj zajednici, tu sam provela svoj život i velika je čast i zadovoljstvo biti deo ovakve zajednice, kao i to da mi narod izabere za njihovog predsednika. Radi se u mesnoj zajednici dosta, imamo u planu neke projekte videćemo u narednom periodu da li će se oni i ostvariti.”

Pored prosvetnih radnika, ovaj deo našeg grada za svoju slavu odabrao je Svetog Savu, u skladu sa svojim nazivom – Sava. Tradicionalno slavilo se uz zakusku i dobro druženje.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988