Vesti

Prijem za policajca Mitrovčanina koji je sprečio krađu u Holandiji

Sremska Mitrovica – Danas u Gradskoj kući gradonačelnik Vladimir Sanader primio je policijskog službenika Darka Dronića, našeg sugrađanina koji je tokom odmora u Holandiji sprečio krađu i tako pokazao hrabrost i profesionalizam.

Policajac Dronić na pravi način predstavio je svoj grad, državu i policijsku profesiju u najlepšem svetlu, čulo se na prijemu u u Gradskoj kući.  Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice nije krio zadovoljstvo što je baš naš sugrađanin sprečio krađu i iskazao se u najboljem svetlu i u inostranstvu.

„Policijski službenik Darko Dronić napravio je jedno zaista izuzetno delo, sprečio je odnosno, na neki način uhapsio kriminalca u Amsterdamu iako je bio na godišnjem odmoru i pokazao da izuzetno voli svoj posao i da ga radi gde god se nalazi. Nama je kao Gradu Sremskoj Mitrovici izuzetna čast što je on upravo iz našeg grada i što su svi mediji kako u Srbiji, tako i u Holandiji ovo njegovo delo zaista ispratili dobro i naglasili da je on upravo iz Sremske Mitrovice. Ovo je samo još jedan dokaz da imamo zaista dobre policijske službenike koji u gradu Sremska Mitrovica dobro obavljaju svoj posao. Mi ovde nemamo većih problema, osim nekih sitnijih tako da mogu sa zadovoljstvom da kažem da sve ono što je Grad pomogao Policijskoj upravi kako bi lakše i bolje obavljala svoj posao, zaista se isplatilo i mislim da građani mogu da budu spokojni u našem gradu. Hvala ti Darko na svemu što si učinio za grad Sremsku Mitrovicu i nadam se da ćeš napredovati u službi imati još boljih rezultata i naravno da ćeš imati što manje svog posla,” rekao je gradonačelnik Sanader.

Darko Dronić, vodnik policije, policijski službenik opšte nadležnosti zaposlen u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, boravio je u Holandiji na godišnjem odmoru i tom prilikom uhvatio je lice koje je devojci iz Švajcarske otelo torbu sa svim dokumentima, novcem i telefonom.

„Drago mi je što sam predstavio svoju zemlju na najbolji mogući način u svetu. Prija mi ova vest da se kotiramo bolje u drugim državama, takođe drago mi je što su me primile holandske kolege i učinili su veliku čast mene lično i mojoj policijskoj profesiji. Ceo svoj život sam posvetio ovoj službi kao i moja supruga Milica i brat Marko koji su takođe policijski službenici zaposleni u PU u Sremskoj Mitrovici. Zahvaliio bih se svim građanima koji su mi čestitali na ovoj vesti. Boravio sam na godišnjem odmoru sa svojom suprugom u Belgiji i Holandiji, toga dana sam došao u Amsterdam na jednodnevni izlet sa svojim prijateljima, kada smo kretali kući primetio sam grupu ljudi koja je krenula za nekim licem i na engleskom jeziku su molili da ga zaustavimo. Uspeo sam da ga sustignem i zaustavim i bio sam uporan u tome, nisam odustajao. Sveukupno ovo je događaj i doživljaj koji ću pamtiti celog svog života,” rekao je Darko Dronić.

Devojka je bila presrećna i zahvalna policajcu. Posle toga, u znak zahvalnosti, holandski policajci su u svojoj stanici uručili poklone našem policajcu za hrabrost i požrtvovanost koju je učinio.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042