Vesti

Otvoren Magični trg

Sremska Mitrovica – Magični trg  svečano je otvoren na Trgu Ćire Milekića. Manifestaciju na centralnom trgu otvorila je mala gradonačelnica Iskra Gligorić.

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Turističkom organizacijom i Centrom za kulturu „Sirmiumart” organizuje manifestaciju Magični trg. Čarolije su počele na trgu i trajaće od subote 28. do ponedeljka 30.decembra 2019. godine. Biće organizovano više radionica, nastupa horova i plesnih tačaka. Magični trg je otvorila mala gradonačelnica Iskra Gligorić.

Otvarajući ovu tradicionalnu manifestaciju na centralnom trgu mala gradonačelnica se obratila okupljenima. „Ovo jemoje drugo otvaranje od kada sam postala mala gradonačelnica, otvaranje Magičnog trga i tu će biti razni animatori, balet i horovi. U ponedeljak ćemo imati Deda Mraza i sutra ću učestvovati u programu, pevaću u Horu „Vivak” i plesati uz Studio modernog i klasičnog baleta „Olena”. Pozivam svu decu da dođu i da uživaju ova tri dana” rekla je Iskra Gligorić.

Ovo je sedmi put po redu da se u centru Grada održava ova manifestacija. Održava se tokom zimskog raspusta za sve mališane, tako da mogu ga provesti jednim delom upravo na Magičnom trgu.

Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice prilikom otvaranja je izjavila: „Večeras je svečano otvaranje, danas počinjemo, a završavamo u ponedeljak. Program je zaista kompletan veseo, puno pesama, puno igranja, puno pozorišnih predstava, animatora svega onoga što je deci u stvari i zanimljivo ali u ponedeljak imamo posebno iznenađenje, zato pozivam sve naše najmlađe da nam se pridruže u 17 sati, to je druženje sa Deda Mrazom. Tada nam dolazi zvanično Deda Mraz i nadamo se sa poklonima.”

Svi zainteresovani mogli su da se zabave uz animatore, predstave, horiće, soliste, klizanje i Deda Mraza. Voditelj programa bio je Marko Vukićević, glumac. Tokom tri dana na programu je mnogo zanimljivih radionica i nastupa.

Program povodom otvaranja Magičnog trga bio je kolažnog karaktera: POI ples vatre, koncert Dečjeg hora „Piccolo”, „Škola za finoću” predstava za decu Centra za kulturu mladih,  mali praznični koncert Hora „Irida”,  a bila je organizovana i tombola.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158