Vesti

Gradonačelnik obišao radove na izgradnji „Popovićeve” škole

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić povodom školske slave obišli su radove na izgradnji novog objekta OŠ „Jovan Popović” i prisustvovali priredbi koju organizuju učenici ove škole.

Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice čestitao je prosvetnim radnicima i đacima Školsku slavu Svetog Savu. Povodom Savindana obišao je radove na izgradnji nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović”.

Prilikom obilaska gradilišta „Popovićeve” škole gradonačelnik Sanader je rekao: „Radovi se i 27. januara nastavljaju, a ova zima pogoduje nastavku radova na zgradi Osnovne škole „Jovan Popović”. Grad Sremska Mitrovica i Autonomna Pokrajina Vojvodina zajedničkim snagama podižu ovu velelepnu školu. Za sad radovi idu planiranom dinamikom i nadamo se da ćemo već od septembra imati đake u novoj školi. Urađeno je mnogo toga u sivoj fazi, može se reći da je siva faza i završena, radi se trenutno ustakljavanje, radiće se i unutrašnji radovi čim se ustakli kompletan objekat više nam vremenske prilike neće smetati. Sve što smo planirali da uradimo će biti, do navedenog roka i ja se nadam da će ovo biti najmodernija škola u Srbiji, urađena i arhitektonski i građevinski najsavremenijim materijalima. Nalazimo se na krovu koji će imati ekološku komponentu, biće zeleni krov, vodili smo računa o svemu, da napravimo jedan reprezentativni objekat u obrazovanju u Sremskoj Mitrovici i da zadamo zadatak svima drugima i nama samima, da gradimo ovakve objekte koji će biti na radost i sreću svih onih koji ih koriste.”

Predstavnici gradske vlasti odlučili su da i ovu Školsku slavu provedu radno. Obišli su radove proverivši da li se sve odvija predviđenom dinamikom.

Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu rekao je: „Kao što sami možete da vidite, a u odnosu na Svetog Savu prošle godine, radovi su odmakli i to poprilično. Mi se duboko nalazimo u realizaciji radova iz druge faze, to znači da se objekat trenutno ustakljuje, da je počelo i mašinsko malterisanje škole, da je veći deo same instalacije implementiran, odnosno postavljeno u zgradu i gotovo ceo krovni pokrivač postavljen je na ovom objektu. Paralelno sa izgradnjom novog objekta, radi se i projekat rekonstrukcije fiskulturne sale koji će, kada se završi, biti potpuno identičan, odnosno biće istog arhitektonskog i dizajnerskog smisla kao i sam objekat osnovne škole.”

Osnovnu školu „Jovan Popović” trenutno pohađa 820 učenika. Svi oni, kao i zaposleni, nastavnici i drugi radnici, s nestrpljenjem iščekuju završetak radova i novu školsku godinu. Slobodan Stoilković direktor Osnovne škole „Jovan Popović” ne krije zadovoljstvo što će ovo biti jedna od tzv. pametnih škola, škola budućnosti.

„Nova škola predviđeno je da bude jedana od najmodernijih ustanova u Srbiji. Učestvovao sam u izradi opremanja škole i mogu vam reći da sam prezadovoljan kako će to da izgleda u budućnosti. Najsavremenija škola u Srbiji će biti u Sremskoj Mitrovici Osnovna škola “Jovan Popović” koja će brojati 20 učionica, koja će imati najmoderniju kuhinju, najmoderniji produženi boravak, najmoderniju biblioteku, medijateku. Tih 20 učionica su povezane posebnim pripremnim sobama, u svim učenicima će biti interaktivne table, sve što danas modernizuje nastavu biće u našoj školi obuhvaćeno i mi ćemo se truditi da maksimalno sve to iskoristimo u sistemu obrazovanja. Mi se nadamo da kada se otvori škola, da će se i broj učenika povećati, da će biti dosta ljudi i idece zainteresovanih da dođu u ovu školu i da pohađaju tu najmoderniju nastavu koja će biti pripremljena u samom objektu,” rekao je direktor Stoilković.

Gradonačelnik Sanader i načelnik Jokić sa saradnicima, direktorom škole i ostalim gostima, potom su prisustvovali priredbi koju su organizovali učenici i nastavnici ove škole.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042