Vesti

Bojan Zdelar sportista godine Grada Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica – Tradicionalno i ove godine izabran je sportista godine Grada Sremska Mitrovica, a titulu najboljeg u 2019. godini poneo je Bojan Zdelar, član Kajak kluba „Val” i reprezentacije Srbije.

Svečana dodela priznanja upriličena je u Gradskoj kući u prisustvu predsednik Skupštine grada Tomislav Janković, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilije Nedića, i generalni sekretar Sportskog saveza grada Nemanja Crnić i mnogobrojnih sportskih radnika, sportista i roditelja.

„Grad Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolje sportiste u prethodnoj godini. Možemo da se pohvalimo da je 2019. godina bila izuzetno uspešna za sve sportiste i sportske klubove sa teritorije našeg grada, a u prilog toj mojoj tvrdnji ide činjenica da svi ovogodišnji nagrađeni sportisti imaju zapažene međunarodne uspehe. Ove godine među nagrađenim sportistima nije mogao da se nađe niko ko nije uspeo na međunarodnoj sceni da ostvari određeni uspeh. Posebno smo ponosni na jednu činjenicu da je ove godine pristigao veliki broj predloga za nagradu za sportistu godine. Bilo je izuzetno teško i nezahvalno izabrati najbolje jer razlika između onih koji su nagrađeni i oni koji su prvi i koji nisu dobili nagrade toliko minimalna i marginalna da je možda u jednu ruku velika nepravda što ovih nagrada nema mnogo više da bi smo svakome ko je ostvario uspeh vredan pažnje poklonili pre svega jednu moralnu satisfakciju i saznanje da su uspešni u svom poslu. Nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti na one druge načine pre svega materijalne pomoći više pomognemo ove izuzetno uspešne sportiste,” izjavio je Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Bojan Zdelar kajakaš kluba „Val” ove godine poneo je titulu „Sportista godine” u kategoriji seniora.

„Ove godine sam proglašen za sportistu godine u kategoriji seniora. To mi je prvi put da sam najbolji sportista u seniorskoj kategoriji mada sam prethodnih godina bio i u svim mlađim uzrasnim kategorijama, u kategoriji: pionira, kadeta i juniora. Jako sam ponosan što sam proglašen za sportistu godine jer to pokazuje moje sjajne rezultate i pokazuje da se rad i trud uvek isplate. Nadam se i verujem da će svim nagrađenima pa i meni ova nagrada biti podstrek da u budućnosti postižemo još bolje rezultate. Prethodna godina mi je bila veoma uspešna. Ono što mi izdvaja prethodnu godinu u odnosu na ostale je to što sam prvi put osvojio titulu prvaka Evrope i čuo himnu “Bože pravde” što mi je bio jedan od sportskih ciljeva i veoma sam srećan što sam to ostvario. Takođe, nastupao sam i na seniorskom prvenstvu Sveta gde sam zauzeo 11. mesto što mislim da je solidan rezultat za prvu godinu takmičenja u seniorskoj konkurenciji,” izjavio je Zdjelar.

Bojan je prošlogodišnji prvaka Evrope u jednosedu na 1000 metara koje je izveslao za 3:28.015, što je najbrže vreme ikada izveslano u finalima Evropskih prvenstava.

SPISAK DOBITNIKA:

Seniori:

I mesto
Bojan Zdelar (Kajak klub „Val“)
II mesto
Dragana Tomašević (Atletski klub „Sirmijum“)
III mesto
Marija Vučenović (Atletski klub „Srem“)

Pioniri:

I mesto
Elena Milošević (Karate klub „Srem“)
I mesto
Miona Murić (Karate klub „Srem“)
II mesto
Anđela Perović (Karate klub „Srem“)
III mesto
Mila Miljković (Atletski klub „Srem“)

Kadeti:

I mesto
Lana Gavrilović (Sportsko triatlon udruženje ,,Sava“)
II mesto
Nikolina Grubiša (Karate klub „Srem“)
III mesto
Anja Lajić (Atletski klub „Srem“)

Juniori:

I mesto
Slavko Stević (Atletski klub „Srem“)
II mesto
Anastazija Bajuk (Kajak klub „Val“)
III mesto
Sara Kiš (Atletski klub „Sirmijum“)

Najuspešniji klub:

Gradski ženski odbojkaški klub „Srem“

Najuspešniji profesor:

Zoran kovačić (OŠ „Slobodan Bajić Paja“)

Najuspešniji trener:

Ognjen Vukićević (Košarkaški klub „Srem“)

Izuzetan doprinos sportu:

Sava Stojčević
Goran Pavlović
Bojan Komlenić
Srđan Radovanović.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291