Vesti

Akcija sadnje crnog bora i u Naselju Matije Huđi

Sremska Mitrovica – Velika akcija sadnje na teritoriji našeg Grada nastavljena je danas u gradskoj sredini. U Stambenom naselju Matije Huđi, posađene su sadnice crnog bora. 

U okviru akcije „Nedelja za zeleniju Vojvodinu” biće posađeno 1000  sadnica crnog bora u gradskim ali i u seoskim sredinama našeg Grada.

Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu obišavši sadnju je izjavio: „Kao što smo pominjali u nekom prethodnom periodu, a najviše kada smo radili rekonstrukciju Železničke ulice, kada smo ukazivali da ćemo učiniti sve što je u našoj moći, ne samo da zaštitimo platane, nego i da povećamo njihov broj, tada smo napomenuli da je strateško opredeljenje Grada Sremske Mitrovice da ne seče sadnice već da ih sadi, odnosno da povećava broj zelenih površina na teritoriji Grada. Današnja akcija upravo pokazuje to i ovim putem se zahvaljujem „Srbijašumama” i našem Javnom komunalnom preduzeću „Komunalije” koje su tehnički izvele ovu akciju i na teritoriji ne samo grada Sremske Mitrovice nego i cele Opštine Sremske Mitrovice i posadili ukupno 1.000 sadnica crnog bora. Grad će sve činiti da ovakvih akcija bude što više i da u narednom periodu posadimo što je veći mogući broj sadnica na teritoriji grada pogotovo u stambenim naseljima kao što je to Matije Huđi.”

On je podsetio da je samo u okviru projekta rekonstrukcije Železničke ulice zasađeno preko 1.000 novih biljaka, od čega 136 dugogodišnjih biljaka platana, hrasta i javora. Vodeći računa o ozelenjavanju, sada kad naš grad izgleda modernije, a na ovaj način će biti očuvan i njegov dosadašnji izgled čemu u velikoj meri doprinosi ova akcija. U akciju „Nedelja za zeleniju Vojvodinu” uključilo se i Javno komunalno preduzeće „Komunalije”.

Tamara Milković u ime JKP„Komunalije” kaže: „U okviru ove akcije u Gradu Sremska Mitrovica biće posađeno 1.000 stabala crnog bora, radi se o ozelenjavanju, ne samo grada Sremska Mitrovica, nego i svih seoskih naselja. Oko 500 sadnica će se naći u seoskim mesnim zajednicama, dok će se 500 naći u samom gradu. Ono što smo do sada uradili u ovoj akciji jesu naselja Marko Peričin Kamenjar, 25. maj, Stari most, Spomen-groblje, evo u Matije Huđi danas sadimo, Ulica Vojvode Stepe, takođe. Ono što je bitno jeste da ovom akcijom koju su primetili sami građani, vide da se nešto dešava, učinićemo naš grad čistijim, zelenijim i lepšim kako sama Akcija kaže Za čistiju i lepšu Sremsku Mitrovicu

U višednevnoj pokrajinskoj kampanji pošumljavanja – „Nedelja za zeleniju Vojvodinu” preko 1.000 stabala biće zasađeno samo na teritoriji našeg Grada. Akcija ozelenjavanja, koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, u saradnji sa JP „Srbijašume” i JP „Vojvodinašume”, se odvija na više različitih lokacija.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988