Vesti

Stipendije najboljim studentima

Sremska Mitrovica  – Tradicionalno, 14. godinu za redom, Grad Sremska Mitrovica stipendira svoje najbolje studente. To je odluka kojom lokalna samouprava želi da pokaže da vodi brigu o mladima, posebno onima koji svojim znanjem, radom i zalaganjem zaslužuju da i Grad na neki način stane iza njih.

Tradicionalno i ove godine Grad Sremska Mitrovica je najboljim studentima obezbedio stipendije iz budžeta u visini od 11.000 dinara mesečno. Stipendije su dodelili redovnim studentima koji studiraju na teret Republike Srbije na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija i sa prosečnom ocenom 9,50. Na svečanoj dodeli stipendija prisutne je pozdravio Tomislav Janković predsednik Skupštine Grada i čestitao svim dobitnicima.

Ugovore o stipendiranju, na svečanosti u Gradskoj kući, danas su studentima uručili zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i načelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić. Ove godine grad stipendira 66 studenata koji imaju prosek ocena 9,50 ili više od toga.

Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport čestitao je svim dobitnicima i rekao: „Kao i prethodnih godina i ove godine Gradska uprava za obrazovanje kulturu i sport dodeljuje studentske stipendije najboljim studentima sa teritorija Grada Sremska Mitrovica, 66 studenata ukupno, sa prosekom 9,50 minimaln. Preko toga, moram da naglasim da imamo sedmoro studenata sa 10,00 prosekom Ovom prilikom čestitam svim dobitnicima studentskih stipendija koja iznosi 110.000 dinara, deli se u 10 jednakih mesečnih rata, u mesečnom iznosu od 11.000 dinara. U nadi da će taj novac pravilno upotrebiti u svoje školovanje ja im želim uspešan dalji nastavak školovanja.”

Mitrovica je zaista bogat grad, bogat što ima ovako dobre studente, što ima njihovo znanje, čulo se na svečanoj dodeli.

Tijana Vujić student na Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu rekla je posle dodele: „Smer sam diplomirani biolog, prosek mi je 10 i kada upišemo nešto što volimo, onda ništa nije teško. Naravno da stipendija znači, pomoći će u daljem školovanju i finansijski ali je i postrek da nastavim ovako i dalje. Sada sam druga godina i dobijala sam stipendiju i srednjoj školi.”

Ivana Bugadžija, druga godina Pravni fakultet u Novom Sadu kaže:„Ovo mi je prvi put da dobijam stipendiju. Prosek mi je 9,56 i velika mi je pomoć, meni i mojim roditeljima, kao i drugim mladim ljudima koji je dobijaju, jer mogu da pokrijem dobar deo troškova, tako da mi je veliko rastrećenje kućnog budžeta. Potrebno je dosta odricanja ali ako iza svega stoji dobra organizacija i trud, ništa nije teško.”

Tamara Vetmić, student je Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i takođe stipendista Grada Sremska Mitrovica rekla je: „Velika mi je čast i zadovoljstvo što već nekoliko godina zaredom primam opštinsku stipendiju i zaista smatram da je podstrek i motivacija za studente da uče još bolje i nastave u istom maniru. Olakšica je mojim roditeljima, finansijski svakako ali najčešće na svoja neka  zadovoljstva.”

Odlukom Gradskog veća povećani su kriterijumi u odnosu na prethodne dve godine sa ciljem da se stipendiraju zaista najbolji studenti.  Nagrađeni će primati stipendije tokom školske godine.

Svečanosti su pored predstavnika Grada, prisustvovali studenti i njihovi roditelji. Broj stipendiranih studenata iz godine u godinu sve veći.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291