Vesti

Počelo asfaltiranje na kružnom toku Radinačka petlja

Sremska Mitrovica – Asfaltiranje desne strane kružne raskrsnice na ulasku u grad iz pravca auto-puta (Radinačka petlja) započeli su danas. Tim povodom radove su obišli zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić sa saradnicima.

Asfaltiranju dela kružne raskrsnice Radinačka petlja prethodilo je mnogo toga, rekli su predstavnici lokalne samouprave prilikom obilaska radova. Postojeća raskrsnica koja već sad ne izgleda onako kako je izgledala, ističu oni, zahtevala je kompletnu rekonstrukciju, odnosno veliki broj proširenja. Sve to iziskuje veliki broj zemljanih radova i nasipanje terena, a sada se, posle nešto više od dva meseca asfaltira polovina buduće kružne raskrsnice.

Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu pri obilasku ovih radova istakao je: „Ovo je po našim saznanjima jubilarna 10. kružna raskrsnica u gradu ali je svakako najvažnija u saobraćajnom smislu jer je raskrsnica koja se ovde nekada nalazila predstavljala ogromni problem za vozače, pogotovo za one koji ne žive na ovom prostoru, već dolaze u naš grad. Tokom dana očekujemo završetak postavljanja prvog sloja, odnosno bitonosećeg sloja u debljini od 14 cm. Vrednost radova je oko 60 miliona dinara, finansirana je od strane „Puteva Srbije” i ovim putem želim da im se zahvalim. „Putevi Srbije” su već tradicionalno partner na realizaciji saobraćajnih infrastrukturnih projekata na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica i to ukazuje na jednu kvalitetnu saradnju, a zasigurno ministar u Vladi Republike Srbije gospodin Branislav Nedimović svakako ima mnogo uticaja na sve to.”

Pre asfaltiranja su takođe urađeni svi infrastrukturni radovi, kažu nadležni, u smislu izmeštanja određenih vodova i postavljanja vodova u infrastrukturom smislu za sve one objekte odnosno uređaje koje planiraju u budućnosti da postave na ovoj kružnoj raskrsnici.

U narednim danima radovi će se nastaviti na drugoj polovini kružne raskrsnice i doći će do blage izmene u režimu saobraćaja. On će se odvijati i dalje bez prekida ali će biti nešto otežan kao i u prethodnom periodu. Načelnik Jokić je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da obrate pažnju na signalizaciju, prilagode brzinu vožnje uslovima i obrate pažnju kako na svoju bezbednost, tako na bezbednost svih ostalih koji se nalaze na ovoj saobraćajnoj deonici.

„Pored saobraćajnice paralelno se gradi biciklistička staza jer su one nešto na šta će Grad Sremska Mitrovica u budućnosti obratiti poprilično pažnje i obezbediti određena sredstva.  Biciklističke staze su jedan kvalitet u smislu života građana koji moramo da obezbedimo, a svakako smo grad koji propagira i promoviše zdrav način života. Tokom sledeće nedelje kada dođe do izmene režima saobraćaja, ovaj deo raskrsnice koji se trenutno asfaltira biće pušten u rad, pravac prema Sremskoj Mitrovici, odnosno Ulica Dimitrija Davidovića će biti prohodna.  Projekat izgradnje ove kružne raskrsnice je do detalja definisao saobraćajnu signalizaciju i način odvijanja saobraćaja u sve četiri faze tokom izgradnje, tako da znamo kako će on izgledati. U prvom mahu se on neće u bitnom menjati, u odnosu na postojeći, odnosno kako se sad izvodi jer će se radovi intezivirati na samom obodu raskrsnice. Kako radovi budu odmicali, tako će se postojeći kolovoz, odnosno stara saobraćajnica zatvarati jer ona mora da pretrpi izmene kako u smislu kolovozne konstrukcije, tako naravno i smislu asfalta koji će biti postavljen, „dodao je Jokić.

Vrednost radova je, podsećamo oko 60 miliona diara, a finansirani su od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije”. Izvođač radova je „Sremput”. Radovi će trajati do polovine decembra tokom kojih će se saobraćaj odvijati usporeno.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988