Vesti

Kanalizacija u Laćarku kao projekat građana u gradskom budžetu

Sremska Mitrovica – Građani su glasanjem odabrali projekat izgradnje kanalizacije u Laćarku kroz projekat Participativno budžetiranje. Na ovaj način građani su direktno uključeni u kreiranje budžeta Grada.

Privode se kraju aktivnosti na izradi budžeta za 2020. godinu, jedna od aktivnosti je participativno budžetiranje, odnosno uvrštavanje predloga građana u budžet. U participativnom budžetiranju projekti su manji, nemaju nivo kapitalnih, ali utiču na kreiranje budžeta, a indirektno i na kreiranje života u gradu. U Sremskoj Mitrovici je ova praksa zaživela pre nekoliko godina i nastavlja se projektima za mikrosredine. Od ponedeljka, 18. do utorka 19. novembra građani Sremske Mitrovice imali su priliku da se izjasne o tome koji projekat žele da se ralizuje.

Duško Šarošković, načelnik Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj: „Okončano je glasanje, u dva dana imamo izlaznost negde oko 404 glasača, toliko ih je bilo sa ispravnim glasačkim listićima. Od pet projekata koji su bili na glasačkom listiću, kanalizacija u Laćarku dobila je najveću podršku, čak 195 građana je glasalo da to uđe u budžet. Znamo sad šta radimo 2020. godine, nastavljamo kanalizaciju u Laćarku. Planiranje je u završnoj fazi, ne možemo da se izjasnimo sad o tačnoj cifri jer će tu biti deo iz drugih izvora. Već smo pokušali pregovore o sufinansiranju, tako da ćemo raditi na tome da dobijemo daleko više nego što ćemo sami obezbediti sredstava.”

Građani su imali priliku da izaberu jedan od sledećih projekata:

1. Gradnja gradskog stadiona
2. Gradnja dečijih igrališta
3. Rekonstrukcija Trga Vojvođanskih brigada
4. Rekonstrukcija platoa ispred PSC „Pinki”
5. Nastavak gradnje kanalizacione mreže u Laćarku

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998