Vesti

Izložba „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”

Sremska Mitrovica – Izložba likovnih radova učenika osnovnih škola „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži” bila je otvorena je za posetioce od 18. novembra u Muzeju Srema. Stručni žiri, Milan Kardaš i Svetlana Subašić, danas je doneo odluku o tri najuspešnija rada i dodeljene su nagrade školama.

Cilj projekta koji realizuju JKP „Komunalije”, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i omladinu Grada Sremska Mitrovica, jeste doprineti razvoju svesti o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje i ukazivanje na pravilne i kulturne navike postupanja otpadom. 

Kamion JKP „Komunalije” biće brendiran sa dva najbolja rada, što će poslati svim sugradjanima jasnu poruku – najmlađi itekako razmišljaju o našoj životnoj sredini.

Radoslav Jevremović direktor JKP „Komunalije” rekao je o projektu: „Javno komunalno preduzeće u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica organizovalo je ovaj projekat, tj. ovaj poziv. Mogu da kažem da smo veoma zadovoljni odzivom, učestvovale su sve škole sa teritorije Grada Sremske Mitrovice i svi učenici od prvog do osmog razreda. Iz svake škole dostavljen je po jedan rad iz svakog razreda, tako da vidite i sami, ovde imamo veliki broj radova. Ono što je zadovoljavajuće, je da su deca shvatila značaj zaštite životne sredine i odlaganja komunalnog otpada i kroz radove su oni to iskazali. Sigurno da ćemo uraditi ono što je konkursom i predviđeno. Dva najbolja rada koja su ocenjena, a verujte mi da je bilo jako teško oceniti radove, odabrati među radovima u odnosu na godište dece, stvarno su radovi izuzetni, dva najbolja rada biće preneta na naš jedan kamion, tako da će on biti oslikan radovima koji su proglašeni za najbolje.”

Nagrađeni su: treće mesto Elvis Bajrić iz Škole „Radivoj Popović”; drugo mesto Nataša Laušević Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” i prvo mesto Anđela Lukić OŠ „Sveti Sava”.

Pobednica konkursa Anđela Lukić učenica je drugog razreda, veoma je srećna što je njen crtež odabran da bude oslikan na kamionu i kaže: „Naslikala sam neku devojčicu kako baca smeće. U školi smo učili da ne sme da se baca na pod, da se mora bacati u kantu i da se ne smeš bacati napolje.”

Takođe dodeljene su i tri pohvale jer je bilo stvarno fantastičnih radova, kažu organizatori, kojima je nemoguće brendirati kamion, pa su rešili da daju i tri pohvale za veoma dobre radove. Pohvaljeni su Stanimirović Aleksandar iz OŠ „Slobodan Bajić Paja”,  Nikolić Vuk iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i Jelić Teodora iz škole „Sveti Sava”.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042