Ostalo

Atletičar AK „Srem”, Slavko Stević, u Poljskoj ostvario lični i klupski rekord

Poljska. Traju atletska takmičenja u Poljskoj, na stadionu Slaski u regionu Šleske, koji je bio i mesto održavanja prošlog izdanja Ekipnog prvenstva Evrope Super lige (najjače lige). Učestvuju i velika imena srpske atletike, a među njima i Slavko Stević, člna AK „Srem” iz Sremske Mitrovice

Ekipno prvenstvo Evrope održava se u sklopu Evropskih igara. To je pandam Olimpijskim igrama „starog kontinenta”, ali u svoja dosadašnja dva izdanja atletike nije bilo.

Po rečima ljudi iz Evropske atletike EPE se pripojilo Evropskim igrama kako bi se povećao angažman televizijskih prenosa i gledalaca na šampionatima i maksimizirale promotivne prilike na celom kontinentu i šire.

I stižu lepe vesti sa ovog takmičenja. Slavko Stević, u seniorskoj kategoriji, osvojio je drugo mesto u skoku u vis i srebrnu medalju.  Skokom od 2.24 metara ostvario je svoj lični rekord koji je ujedno i rekord AK „Srem” u toj disciplini. Stevićev trener je Miroslav Erak.

Inače, selektoru Edinu Zukoviću odazvali su se svi najbolji srpski atletičari. U dalj skače Milica Gardašević, Ivana Vuleta će preskočiti ovo takmičenje zbog sitne povrede, u vis skače Angelina Topić koja je nedavno skočila novi državni rekord i Slavko Stević koji se vratio iz Amerike nakon veoma uspešne sezone tamo. Koplje baca Adriana Vilagoš i Vedran Samac, 100 metara će trči Ivana Ilić i Aleksa Kijanović, Boško Kijanović će nastupiti na 200 i 400 metara, Elzan Bibić na 1500 i 5000 metara, Strahinja Jovančević će skakati dalj, Armin Sinančević će bacati kuglu. Tu su i Bogdan Vidojković na 110 metara prepone, Jovan Stranić u kladivu, Maja Ćirić na 400 metara, Milica Emini koja trči sezonu života na 100m prepone, Teodora Boberić će skakati troskoku…

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042