Ostalo

Održan tradicionalni Prolećni miting prijateljstva

Sremska Mitrovica. Tradicionalni Prolećni miting prijateljstva održan je u nedelju 23. aprila na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Organizator je bio Atletski klub „Srem” iz Sremske Mitrovice, a na takmičenju je učestvovalo više od 40 klubova i 650 atletčara.

Miting prijateljstva okupio je i ove godine velik broj učesnika. U atletskim disciplinama tamičilo se čak 650 sportista koji su bili predstavnici preko 40 klubova. Prolećni miting prijateljstva održan je na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica rekao je: „Atletika nije samo sport, već i socijalizacija, negovanje zdravih navika, o čemu svedoči i veliki broj učesnika. Ova manifestacija potvrđuje i svrhu atletskog stadiona, na kojem se redovno okuplja veliki broj mališana i roditelja, od kojih će neko postati vrhunski sportista. Lokalna samouprava ima razumevanja za ovakve manifestacije i Miting prijateljstva organizovaće se sigurno i u narednim godinama.”

Organizator manifestacije održane u gradu na Savi je Atletski klub  „Srem” u saradnji sa Ustanovom „Atletski stadion” i Zborom atletskih sudija Sremska Mitrovica.

„Ova manifestacija je značajna za mlade naraštaje koji nemaju često prilike da se nadmeću u svojoj kategoriji. Pre desetak godina smo došli na ideju da oragnizujemo ovakvo takmičenje gde će se nadmetati sportisti iz mnogih klubova od 7 do 15 godina. U Sremsku Mitrovici došli su mladi atletičari iz cele Srbije, Republike Srpske i nekoliko klubova iz Hrvatske”, navodi Dragiša Đorđić, predsednik AK „Srem”.

Plasman ekipa se određuje na osnovu broja osvojenih medalja (zlato pet bodova, srebro tri boda, bronza dva boda), a boduju se i dečaci i devojčice zajedno.

Direktor Ustanove „Atletski stadion” Darko Gavrilović istakao je da se na Atletskom stadionu okupilo preko hiljadu ljudi, takmičara i roditelja. „Tokom prošle godine organizovano je preko 40 takmičenja na stadionu u Sremskoj Mitrovici, a veliki broj nadmetanja očekuje nas i u tekućoj. Atletski stadion opravdava sve uloženo u njega, velike zasluge idu i radnicima koji čine sve da uslovi budu na visokom nivou za sva takmičenja. Nastavljamo da promovišemo sport u Sremskoj Mitrovici”, istakao je Gavrilović.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218