Ostalo

Održan šahovski turnir u Maloj Mitrovici

Mačvanska Mitrovica. U organizaciji ljubitelja šahovske igre, u nedelju, 2. aprila u Domu kulture u Mačvanskoj Mitrovici organizovan je prvi Memorijalni turnir Žare i Voja” u čast Žarka Belića Žareta i Voje Veselinovića Lenjina, koji su bili osnivači šah kluba Podrinje”, entuzijasti i ljudi koji su dosta učinili za razvoj šaha u ovom delu Mačve.

Na turniru se takmičilo 10 učesnika sa teritorije Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta. Pre samog početka, pored organizatora koji su izrazili nadu da će turnir biti održan i narednih godina, te postati tradicija, šahistima se obratila i učiteljica Zvezdana, mlađa ćerka Žarka Belića. Zvezdana je tom prilikom izrazila zahvalnost svima koji su uzeli učešće u turniru i na taj način nastavili da čuvaju sećanje na njenog oca, koji je, kako je istakla, do poslednjeg dana živeo za šah.

Turnir se igrao po Bergerovom sistemu sa 9 kola, a organizatori su se potrudili da obezbede nagrade za pet prvoplasiranih, kao i za najmlađeg i najstarijeg učesnika.

Pobednik turnira je Saša Laketić, drugi je bio Miodrag Dukić, a treći Dejan Marčak. Najnezahvalnije četvrto mesto pripalo je Milanu Žutiću, dok je peti bio Vlado Juzbašić.

Nagradu za najmlađeg učesnika je dobio Mateja Nikolić, a za najstarijeg Nenad Dinić.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988