Ostalo

Zlatni Stefan Đonić

Beograd. U nedelju 15. januara 2023. godine održano je dvoransko prvenstvo Beograda za pionire/ke (U16). Mladi atletičari Sirmiuma nastupali su u manjem broju, ali se svakako istakao sjajni Đonić Stefan koji je osvojio 2 zlatne medalje.

Stefan je najpre pobedio u disciplini 60m prepone ličnim rekordom i vrednim rezultatom od 8.62s. Nakon toga je vrlo ubedljivo trijumfovao u trci na 300m, takođe ličnim rekordom, 38.87s. Ovi rezultati su postignuti praktično bez adekvatnih uslova za rad, jer usled nižih temperatura nismo u mogućnosti da radimo maksimalnu brzinu niti “kratke” prepone, kako ne bi došlo do povređivanja dece. Zaista ovi rezultati pokazuju da Stefan predstavlja svetlu budućnost AK Sirmium, Grada Sremska Mitrovica, a nadamo se već od iduće godine i mlađeujniorske reprezentacije Srbije. Stefan je aktuelni rekorder Srbije za mlađe pionire (U14) upravo na 60m prepone.

„Ukoliko ispunimo plan rada, koji za sada ide dobro, očekujem novi državni rekord u pomenutoj disciplini do kraja godine, u njegovoj sadašnjoj uzrasnoj kategoriji starijih pionira (U16). Time bi u ovoj disciplini postao najbrži dečak u istoriji Srbije i do 16 godina starosti”, napominje trener Macanović Slobodan.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126