Ostalo

Pobeda kuglaša Srema

Bačka Palanka. Kuglaški klub „Srem” se u okviru 5. kola I Vojvođanske lige sastao sa ekipom Dunav iz Bačke Palanke. Utakmica je odigrana na kuglani Alimenta u Novom Sadu. Kao što se i pretpostavljalo, meč je bio pun neizvesnosti, uz smenu prednosti jednog i drugog tima.

Ružecki otvara meč odličniom rezultatom u prvom setu, sa oborenih 163 čunja. To je isprovociralo supranika, koji je dobio sledeća dva seta sa odličnih 157 i 159 oborenih čunjeva. Na kraju, kad je bilo i najbitnije, Ružecki je odigrao odličnih 156 i osvojio bod za svoj tim. Njegov rezultat od 590 je bio ujedno i najbolji rezultat na utakmici. Pavlić Ratko je igrao dva seta i posle nešto lošijeg nastupa umesto njega je ušao Radoslav Škarin. Škarin je ušao odlično u treći set sa 159 oborenih čunjeva. Na kraju, imao je šansu i za preokoret ali je sreća bila naklonjena gostima tako da je posle prvog bloka rezultat bio 1-1.

Drugi blok su započeli Kovačić Predrag i Lukač Boris u ekipi domaćina i Božin Nemanja i Beška Marko u ekipi gostiju. Ovaj deo igre je u potpunosti pripao našim kuglašima. Kovačić ni jednog trenutka nije dovodio pobedu u pitanje dok je Lukač imao nešto teži zadatak koji je završio u svoju korist. Nakon drugog bloka „Srem“ je vodio 3-1 i imao prednost od 7 čunjeva u ukupnom skoru. Mala razlika u ukupnim čunjevima je bila opomena igračima trećeg bloka da igraju maksimalno angažovano.U trećem bloku su nastupili Kličarić Anđelko i Bačević Branislav u ekipi domaćina i Bisaga Andrija i Božin Đorđe u ekipi gostiju. Kličarić je, posle nešto slabijeg starta uspeo da preokrene rezultat iz 0-2 u 2-2 i sa većim brojem ukupnih čunjeva osvoji bod za domaćine. Bačević je igrao odličnu partiju i nije bilo dileme da će izaći kao pobednik. Završio je meč odličnim rezultatom od 572 oborena čunja dok je Klličarić završio sa 566 čunjeva. U poslednjem setu je Božin odigrao odlično, oborio 167 čunjeva i donekle probudio nadu gostima da mogu bar do boda. Naši momci su izdržali pritisak i uspešno priveli utakmicu kraju.

Konačni rezultat utakmice je 7-1 za ekipu „Srema“. Najbolji igrač utakmice je Mario Ružecki sa oborenih 590 čunjeva. Raduje nas što su se trojica naših igrača našla u postavi kola. Takođe, dobra vest je da se Branislav Bačević uspešno oporavio od povrede i moći će da pojača naš sastav u narednim mečevima.

U idućem kolu Srem dočekuje ekipa Padine, koja je bez poraza ove sezone.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042