Ostalo

Ubedljiva pobeda kuglaša Srema na početku prvenstva

Novi Sad, kuglana Alimenta mesto gde Kuglaški klub Srem iz Sremske Mitrovice, kao domaća ekipa u prvom kolu jesenjeg prvenstva, dočekuje ekipu Novog Elana iz Feketića. Izuzetan početak prvenstva za Sremce, ubedljiva pobeda od 7:1 dovodi ekipu na prvu poziciju u 1. Vojvodjanskoj ligi.

Srem u prvom bloku nastupa već sa standardnom napadačkom taktikom sa pouzdanim Ružeckim koji solidnom igrom dobija protivnika 4:0 po stazama, uz rezultat 576 uzima bod za ekipu i pravi veću razliku u čunjevima. Drugi igrač u prvom bloku je pojačanje iz Novog Sada, mlada nada srpskog kuglanja Marko Egić, devetnajstogodinji igrač 13. Maja iz Novog Sada, igra na dvojnu registraciju i za Srem, propozicije dozvoljavaju mladim igračima na taj način da se bolje razvijaju. Marko na debiju za Srem uzima bod i rezultatom 554 ostavlja dobar utisak.

Drugi blok nastupa u iskusnom sastavu Kovačić i Škarin. Veoma dobrom igrom istakao se Predrag Kovačić srušivši 610 čunjeva, s tim rezultatom uzeo titulu najboljeg igrača meča i titulu najboljeg igrača celog prvog kola 1.VL. Dok Škarin Radoslav nije uspeo do boda, pokazao borbenost i nije izgubio veću razliku u čunjevima.

Trećem bloku nije ostao težak zadatak jer je razlika u čunjevima bila velika. Pavlić i Kličarić odigravaju bez pritiska i pojačavaju razliku, tako da se posle 60 kugli moglo kalkulisati sa izmenom. Nov igrač Igor Deshić iz Rume, još jedno pojačanje za Srem, dobija šansu na samom početku prvenstva i tu šansu koristi, menja Kličarića i dobrim rezultatom uzima bod. Igor se dobrom igrom nameće trenerima i pokazuje da će konkurencija za startnu postavu ove sezone biti veća. Dok na drugoj strani Ratko Pavlić obara 587 čunjeva i doprinosi veoma dobrom ekipnom rezultatu 3.396 oborenih čunjeva na meču. Rezultat koji je ujedno i najviši u celoj ligi odigranog kola.

Posebno se istakla tri igrača Srema sa visokim rezultatima, Ružecki Mario, Kovačić Predrag, Pavlić Ratko, tako što su ušli u najbolju šestorku prvog odigranog kola jesenjeg dela prvenstva 1. Vojvođanske lige.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988