Ostalo

Dve bronze za Milu

Denizlij/Turska. U vikendu za nama održano je Prvenstvo Balkana za juniore/ke (U20) u Denizliju-Turskoj. Reprezentaciju Srbije od 25 članova činili su i atletičari Sirmiuma, Petar Ilić u bacanju kugle i diska i Marinković Mila u disciplinama 400m i štafetama 4x100m, odnosno 4x400m.

Ova devojka, koja se nakon pauze ove godine vratila kraljici sportova, napravila je fantasticne rezultate. Najpre je odnela pobede u disciplini 400m na republičkom školskom prvenstvu, a zatim i na finalu kupa za juniore/ke, ondnosno Prvenstvu Srbije. Bez izgubljene trke tokom cele sezone, usledio je reprezentativni poziv za Prvenstvo Balkana. Mila, iako se prvi put našla na međunarodnom takmičenju, vraća se kući sa 2 medalje. 

„Njen talenat se nikada nije dovodio u pitanje. Ovo je veliki uspeh za AK „Sirmium” i grad Sremsku Mitrovicu. Nije mala stvar osvojiti medalje u najjačoj konkurenciji na Balkanu. Ovo dostignuće predstavlja krunu zaista uspešne sezone, ali istovremeno stvara obaveze, odgovornost i još veće ambicije u budućnosti. Ako nas zdravlje posluži, uz adekvatno sproveden plan rada, naredne godine bi rezultati mogli biti još značajniji, možda i u nekoj drugoj, novoj disciplini”, napominje misteriozno trener Slobodan Macanović, koji je ponosan na rezultate koje je u proteklih par meseci njegova pulenka postigla.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158