Ostalo

ATLETIKA: Vedran Samac u bacanju koplja osvojio prvo mesto

Kruševac. Proteklog vikenda u Kruševcu je održano pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici za seniore. Atletičari „Srema” su veoma uspešno nastupili i osvojili pet medalja.

Vedran Samac je potvrdio dugogodišnji primat u bacanju koplja i osvojio prvo mesto, Slavko Stević, skakač u vis i američki student osvojio je drugo mesto. Aleksandra Kostadinović, dugoprugašica osvojila je treće mesto u trci na 5000 m. Jovana Šubatlija osvojila je drugo mesto u trci na 3000 m. sa preprekama i četvrto mesto na 5000 m. Mlađana Mila Miljković, reprezentativka Srbije za mlađe juniorke u bacanju kladiva osvojila je drugo mesto u ovoj disciplini.

Takmičari „Srema” su nastupili oslabljeni jer nisu nastupili Vojislav Gvero u bacanju kladiva i Sanja Veselinović u skoku motkom. Da su oni nastupili Srem bi bio bogatiji za još dve medalje. Treba napomenuti da je takmičenje održano po veoma lošem vremenu, što je omelo takmičare da ostvare svoje najbolje rezultate.

Usubotu 25. juna u Sremskoj Mitrovici održano je prvenstvo Vojvodine za Pionire.

Po običaju mladi atletičari Atletskog kluba „Srem” su nas obradovali sa osvojenih osam medalja. Mlađana Tara Žarić je pokazala još jednom svoj raskošan talenat i ubedljivo pobedila na 1500 m.

Iva Bežanović je u skoku u vis osvoji drugo mesto sa 154 cm. kao i prvoplasirana takmičarka. Iva je osvojila i drugo mesto u bacanju koplja i pokazala svoju svestranost i najavila da može da bude dobra višebojka. Dve medalje je osvojio David Perković u bacanju diska i kladiva. Katarina Škorić jedna od velikih nada Srema, je osvojila treće mesto u bacanju koplja, iako ima tek trinaest godina. Ponovo bacanje koplja i srebrna medalja za Lazara Đakovića i na kraju Vuk Komlenić dopunjuje kolekciju medalja i osvaja drugo mesto u trci na 2000 m.

Rezultati ovih mladih takmičara obećavaju lepu budućnost A.K. „Srema”

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314