Ostalo

Atletičari Sirmiuma osvojili tri medalje

Kruševac. U nedelju 10. i ponedeljak 11. jula, održano je Prvenstvo Srbije za juniore/ke (U20) u Kruševcu. Svi najbolji juniori naše države okupili su se kako bi se borili za norme i reprezentativni dres na predstojećoj Balkanijadi u Turskoj (Denizli).

Atletičari „Sirmiuma”, njih četvoro, od čega dvoje mlađih juniora/ki, osvojili su tri medalje. Prvog dana takmičenja u trci juniorki na 400m pobedu je odnela Mila Marinković i potvrdila da je najbolja juniorka u ovoj disciplini, nakon pobeda na republičkom školskom i finalu kupa Srbije. Istog dana Petar Ilić je pobedio u bacanju kugle novim ličnim rekordom 17.30m.

Drugog dana takmičenja, Petar je osvojio srebro u bacanju diska rezultatom 50.33m što je takođe njegov lični rekord. Anja Čančarević je bila četvrta u bacanju kugle i bacanju diska, dok je Vanja Milanović zauzela 4. mesto na 100m, odnosno 5. mesto na 200m.

Trener Slobodan Macanović ističe da su rezultati i plasmani dobri, te da bi Petar i Mila trebali predstavljati reprezentaciju Srbije na predstojećoj Balkanijadi u Turskoj.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7102117.0614117.4126