Ostalo

Odbranjena titula Blakanskih šampionki

Balkansko prvenstvo za decu, seniore i veterane održano je od 3. – 5.og juna u Beogradu u sportskoj dvorani u organizaciji Balkanskog karate saveza . Učešce je uzelo 9 zemalja regiona Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Crna Gora, Bugarska, Rumunija, Slovenija i Srbija. Učestvovalo je 1200 takmičara u borbama i katama. Reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u generalnom plasmanu, a odmah iza našli su se Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Veliki doprinos Srpskoj reprezentaciji na Balkanijadi najvecem takmičenju za decu do 14 godina dali su takmičari karate kluba Srem iz Sremske Mitrovice zajedno sa nacionalnim trenerom Ivom Vinković. Poziv za reprezentaciju je dobilo 7 takmičara karate kluba Srem po prethodno ostvarenom plasmanu na kavalifikacionim takmičenjima i državnom prvenstvu. Srbiju su predstavljale Dunja Berežni, Dunja Pavlović, Irena Grujanić, Miona Murić, Anđela Perović, Helena Malbašić i Željko Mošić.

Takmičarka Anđela Perovic po treći put je odbranila titulu Balkanske šampionke i Irena Grujanic je odbranila prošlogidišnju zlatnu medalju bez izgubljenog poena.Branile su boje nase zemlje svim srcem i donele Srbiji i svome gradu 5 medalja 2 zlata i 3 bronze. Zlato su osvojile Anđela Perovic i Irena Grujanic, a bronzu Dunja Berežni, Anđela Perovic u borbama i kata tim u sastavu Perovic Muric i Malbašic.

Anđela Perović odbranila je po treći put titulu Balkanske šampionke u katama i ponovo savladala sve protivnice ubedljivim rezultatom. Na putu do zlata savladala je predstavnicu Crne Gore 3:2, zatim Makedonku 5:0, u cetvrt finalu koleginicu iz reprezentacije 4:1, u polufinalu izuzetno dobru takmičarku iz Grčke rezultatom 4:1 i u finalu predstavnicu Bosne i Hercegovine retultatom 5:0.

Irena Grujanic u kategoriji kata devojčice do 11 godina na putu do zlata porazila je četiri protivnice i tako odbranila prošlogodišnju titulu balkanske šampionke. Ona je savldala dve protivnice iz Slovenije 5:0,i dve protivnice iz BiH rezultatom 4:1. Bronzanu medalju u kategoriji kate devojčice do 9 godina osvojila je Dunja Berežni. U prvom meču sastala se sa prošlogodišnjom prvakinjom Balkana i izgubila rezultatom 3:2 ali u repasazu je pobedila takmičarke iz Grčke i BiH rezultatom 5:0 i tako osvojila bronzanu medalju.

Anđela Perovic je osvojila bronzu medalju u borbama u kategoriji devojčice do 12 godina -35kg. I tako donela jos jednu medalju reprezentaciji Srbije.

Prošlogodišnje vice šampionke Helena Malbašić i Miona Murić u pojedinačnoj konkurenciji nisu izborile mesto na postolju ali su zato u sastavu kata tima zajedno sa Anđelom Perović osvojile bronzu u kata timu.

Na takmičenju su debitovali Željko Mošić u kategoriji dečaci kate do 9 godina i Dunja Pavlovic kate devojčice do 9 giodina i pokazali svoj trud i vredan rad ali ovaj put bez osvojenih najsjajnijih odličja.

Karatisti karate kluba Srem pod stručnim radom Ive Vinkovic opravdali su očekivanja i ponovo časno i slavno proneli ime svoga grada i drzave na ovako velikom i prestiznom takmičenju.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176