Ostalo

Kuglaši Srema u dve utakmice tri boda

Novi Sad. Kuglana Alimenta, Kuglaški Klub Srem iz Sremske Mitrovice nakon pauze odigrao je dve utakmice, dan za danom, na domaćem terenu. Kuglaši Srema u dve utakmice uzimaju tri boda. 

Ekipe iz vrha tabele, kuglaški klubovi Spartak Debeljača i 13. maj iz Novog Sada gostuju Mitrovčanima u Novom Sadu, gde domaćini protiv Spartaka odigravaju odličan meč i ubedljivo slave sa 7:1 i veći broj čunjeva prednosti, tako Srem osvaja dva boda protiv ekipe Spartaka koji je bio lider prvenstva do tada. Sledeći dan odigrava se meč protiv 13. maja, ekipe koja takođe pretenduje za sam vrh tabele i tu Sremci odigravaju dobar meč ali uspevaju osvojiti samo jedan bod, rezultat je bio nerešen na kraju,4:4 i svega 6 čunjeva prednosti za Srem, što govori koliko je utakmica bila neizvesna do poslednje kugle. 

Na prvoj utakmici protiv Spartaka, igrači Srema nastupaju u sledećem sastavu: Predrag Kovačić i Mario Ružecki u prvom bloku, u drugom bloku nastupili su Bojan Kadar i Ratko Pavlić, treći blok i poslednji par Anđelko Kličarić i Borislav Bajić. Prva dvojica igrača Srema odigravaju veoma dobro, uzimaju svaki po bod i ostvaruju solidnu prednost u poenima tj. čunjevima. Sledeći par ulazi rasterećeno u meč pri vođstvu od 2:0, te takođe odigrava veoma dobro, u drugom paru posebno se istakao Bojan Kadar ostvarivši odličan pojedinačni rezultat 628 oborenih čunjeva, tako je dobio epitet najboljeg igrača utakmice. Rezultat posle drugog bloka je 4:0. U završnici meča treći blok privodi meč kraju sa ubedljivom prednošću od 7:1 i tako Sremci dolaze do veoma važna dva boda u prvenstvu.

Drugi dan na istom mestu kuglana Alimenta i kuglaši Srema dočekuju ekipu 13. maja. Sastav domaće ekipe iz Sremske Mitrovice nastupa u sledećem sastavu: Predrag Kovačić, Ratko Pavlić, Bojan Kadar, Mario Ružecki, Anđelko Kličarić i Borislav Bajić. Prvi blok za domaće ističe odličan rezultat Ratka Pavlića od 604 oborena čunja, koji ujedno pravi veću prednost, drugi igrač gubi većom prednošću i tako u drugi blok prenosi minimalnu prednost u čunjevima i rezultat je 1:1. Drugi blok odigrava solidno što je bilo nedovoljno za raspoložene Novosađane,3:1 za 13. maj i 0 čunjeva.

Treći blok ulazi u neizvesnu završnicu, odigrava se drama na kuglani. Ističe se Borislav Bajić koji obara 601 čunj i pravi prednost u čunjevima što na kraju donosi nerešen rezultat protiv veoma neugodne ekipe iz Novog Sada gde je igrač utakmice bio Majoroš Janoš sa 624 oborena čunja.

Napomenuti da su Mitrovčani pokazali izuzetnu borbenost i svaki igrač pojedinačno doprineo je odlične timske rezultate i veoma važno, iz dve teške utakmice dan za danom, ekipa izlazi sa pozitivnim bilansom, ukupno 3 boda.

Sremci se i dalje nalaze u kritičnoj zoni na tabeli, no prikazanom igrom nagoveštavaju bolju formu i još bolje rezultate.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988