Ostalo

Sremci se istakli dobrim rezultatima na prvenstvu Vojvodine u kuglanju

Backa Topola. Kuglana Funk Arena, jedna od najboljih kuglana u Evropi, bila je mesto gde se održalo seniorsko pojedinačno prvenstvo Vojvodine u kuglanju za muškarce. Sremci se istakli sa zapaženim rezultatima na značajnom takmičenju i tako pokazali dobru formu za nastavak prvenstva.

Posle takmičenja Zona Srem, gde se tražilo najboljih 5 igrača iz svih ekipa iz celog Srema, koje se održalo na kuglani u Golubincima, Kuglaški klub Srem prolazi sa čak tri igrača dalje na takmičenje u Bačkoj Topoli, prvenstvo Vojvodine. Igrači Srema, Predrag Kovačić, Borislav Bajić i Mario Ružecki ostvaruju vrlo dobar uspeh ispred kuglaškog kluba Srem. 

Na prvestvu Vojvodine, okupljaju se najbolji igrači iz svih Zona Vojvodine. Najboljih 16 igrača iz svih klubova Vojvodine po pojedinačnim rezultatima plasiraju se dalje na prvenstvo Države. Među prvima u Funk Areni nastupa skorašnje pojačanje iz Beške, momak koji je prošlu sezonu igrao u beogradskom Partizanu, Borislav Bajić, mlada nada i perspektivni igrač koji važi kao jako pojačanje sremaca u predstojećem delu sezone. Borislav nije bio raspoložen za igru, odigrava solidnih 557 oborenih čunjeva, što je,ispostavilo se na kraju,bilo malo za prolazak dalje. 

Nešto kasnije nastupio je Predrag Kovačić, iskusni i može se reći, trenutno, najbolji igrač Srema, inače otac proslavljenog reprezentativca i višestrukog prvaka sveta u kuglanju Igora Kovačića. Predrag odigrava vrlo dobro, obara 604 čunja, s tim rezultatom se plasira na prvenstvo Srbije i to sa visoke 6. pozicije.

Pred kraj ispred kuglaškog kluba Srem nastupa Mario Ružecki i on se solidnom igrom i odličnim rezultatom za njegove apetite, kvalifikuje za naredno takmičenje. Ostvaruje rezultat od 605 oborenih čunjeva, sto ga svrstava u sam vrh tabele na 5. poziciju, u društvu sa superligaškim igračima i reprezentativcima države. 

Sjajan uspeh Mitrovačkih kuglaša,dvojica igrača Ružecki i Kovačić, prvi put od osnivanja kluba uspevaju da se plasiraju na Državno pojedinačno  prvenatvo u kuglanju. Istakli se odličnim rezultatima, od 16 najboljih igrača koji su prošli dalje, samo 6 igrača je prešlo cifru od 600 oborenih čunjeva, što uvećava značaj ostvarenih pojedinačnih rezultata na proteklom takmičenju Mitrovačkih kuglaša.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042