Ostalo

Priznanje za stonotenisere Sremske Mitrovice

Novi Sad 12. novembar 2021. U Novom Sadu je održana svečana akademija Stonoteniskog saveza Vojvodine  povodom 75. godina postojanja.

Specijalno priznanje dobio je i stonoteniski klub “Srem spin” iz Sremske Mitrovice za razvoj i popularizaciju stonog tenisa u Vojvodini. Stonoteniski klub “Srem spin”  ima dve ekipe koje se takmiče u Vojvođanskoj A ligi i u Sremskoj ligi. Počeci stonog tenisa bili su u Kraljevini Srba Hrvata Slovenaca i to prvo u Sloveniji i Vojvodini. U najznačajniji centar izrastao je Sombor još 1925. godine.

16. aprila 1928. godine u Somboru je  osnovan Jugoslovenski ping – pong savez. Stoni tenis se u Sremskoj Mitrovici počeo igrati u okviru DTV “Partizan” a odatle se širio po školama i radničkim kolektivima. Najstariji poznati podatak o zvaničnom takmičenju neke Mitrovačke ekipe je iz 1963. godine kada je stonoteniska ekipa iz Mitrovice  zauzela drugo mesto na prvenstvu Sreza.

Stoni tenis je bio nekada veoma popularan sport u Sremu, pa je 1973. godine osnovana stonoteniska liga u Sremskoj Mitrovici gde je bilo mnogo ekipa. Zabeleženo je da je  po broju takmičara i ekipa, stoni tenis 1975. godine bio drugi sport u našoj opštini odmah posle fudbala. Mnogi klubovi stonog tenisa u našem gradu okupljali su veliki broj zaljubljenika u ovaj sport.

Ratne devedesete godine i velika besparica otežale su sva sportska takmičenja pa i stonoteniska. Mnoge ekipe su prekinule sa svojim radom. Obnova stonoteniskog sporta u Sremskoj Mitrovici vezuje se za  16. februar  2006. godine kada je formalno i registrovan STK “Srem spin”. Osnivači kluba su bili Radovan Miljković, Mile Ivić, Albert Varga i Vlada Čupić.

Svoje mečeve igrali su u Poslovno sportskom centru “Pinki” i krenuli su prvo od najniže lige da bi sada imali dve ekipe koje se takmiče u Vojvođanskoj i Sremskoj ligi sa velikim brojem mladih takmičara. Klub je i jedan od organizatora školskih takmičenja u našoj opštini gde se okuplja veliki broj učesnika. Članovi Srem spina na mnogim turnirima kako u Srbiji tako i na međunarodnim takmičenjima osvajaju medalje i u pojedinačnim konkurencijama.

Mlađa Nedeljković, Živan Jovanović, Tokić Hamo, Radojica Glamočak i drugi članovi kluba u svojim vitrinama imaju veliki broj medalja i pehara sa mnogih pojedinačnih takmičenja.

Priznanje koje su dobili sa svečanoj akademiji u Novom Sadu samo je potvrda koliko ovaj klub ima svojih poštovalaca koji cene sve ono što su do sada uradili na popularizaciji ovog sporta.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142