Ostalo

Priznanje za stonotenisere Sremske Mitrovice

Novi Sad 12. novembar 2021. U Novom Sadu je održana svečana akademija Stonoteniskog saveza Vojvodine  povodom 75. godina postojanja.

Specijalno priznanje dobio je i stonoteniski klub “Srem spin” iz Sremske Mitrovice za razvoj i popularizaciju stonog tenisa u Vojvodini. Stonoteniski klub “Srem spin”  ima dve ekipe koje se takmiče u Vojvođanskoj A ligi i u Sremskoj ligi. Počeci stonog tenisa bili su u Kraljevini Srba Hrvata Slovenaca i to prvo u Sloveniji i Vojvodini. U najznačajniji centar izrastao je Sombor još 1925. godine.

16. aprila 1928. godine u Somboru je  osnovan Jugoslovenski ping – pong savez. Stoni tenis se u Sremskoj Mitrovici počeo igrati u okviru DTV “Partizan” a odatle se širio po školama i radničkim kolektivima. Najstariji poznati podatak o zvaničnom takmičenju neke Mitrovačke ekipe je iz 1963. godine kada je stonoteniska ekipa iz Mitrovice  zauzela drugo mesto na prvenstvu Sreza.

Stoni tenis je bio nekada veoma popularan sport u Sremu, pa je 1973. godine osnovana stonoteniska liga u Sremskoj Mitrovici gde je bilo mnogo ekipa. Zabeleženo je da je  po broju takmičara i ekipa, stoni tenis 1975. godine bio drugi sport u našoj opštini odmah posle fudbala. Mnogi klubovi stonog tenisa u našem gradu okupljali su veliki broj zaljubljenika u ovaj sport.

Ratne devedesete godine i velika besparica otežale su sva sportska takmičenja pa i stonoteniska. Mnoge ekipe su prekinule sa svojim radom. Obnova stonoteniskog sporta u Sremskoj Mitrovici vezuje se za  16. februar  2006. godine kada je formalno i registrovan STK “Srem spin”. Osnivači kluba su bili Radovan Miljković, Mile Ivić, Albert Varga i Vlada Čupić.

Svoje mečeve igrali su u Poslovno sportskom centru “Pinki” i krenuli su prvo od najniže lige da bi sada imali dve ekipe koje se takmiče u Vojvođanskoj i Sremskoj ligi sa velikim brojem mladih takmičara. Klub je i jedan od organizatora školskih takmičenja u našoj opštini gde se okuplja veliki broj učesnika. Članovi Srem spina na mnogim turnirima kako u Srbiji tako i na međunarodnim takmičenjima osvajaju medalje i u pojedinačnim konkurencijama.

Mlađa Nedeljković, Živan Jovanović, Tokić Hamo, Radojica Glamočak i drugi članovi kluba u svojim vitrinama imaju veliki broj medalja i pehara sa mnogih pojedinačnih takmičenja.

Priznanje koje su dobili sa svečanoj akademiji u Novom Sadu samo je potvrda koliko ovaj klub ima svojih poštovalaca koji cene sve ono što su do sada uradili na popularizaciji ovog sporta.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133