Ostalo

Školsko sportsko prvenstvo sveta

Sremska Mitrovica – Na Atletskom stadionu u našem gradu održava se Školsko prvenstvo sveta za mlađe od 15 godina u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Grada Sremska Mitrovica.

Srbija je prvi put domaćin Školarijade – Svetskog školskog takmičenja, koje se održava u Beogradu od 11. do 19. septembra, a naš grad je domaćin takmičenja u atletici. Đaci osnovnih škola, takmičari, predstavljaju svoje zemlje na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica rekao je da se prvi put u istoriji školskog sporta, na jednom mestu, takmiče osnovci iz celog sveta: „Svetska školska federacija organizuje Svetske školske igre osnovnih škola ove godine u Beogradu. Van Beograda se održava karate u Pančevu i atletika u Sremskoj Mitrovici. Grad Sremska Mitrovica Ustanova Atletski stadion i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica domaćini su jednog velikog i prestižnog takmičenja, dakle Svetskog prvenstva osnovnih škola u atletici za dečake i devojčice do 15 godina. Grad Sremska Mitrovica ima pun kapacitet da može da organizuje jedno ovako veliko takmičenje, tehnička organizacija, dakle sam sportski deo vodi Atletski savez Srbije, tu su naše atletske sudije iz Sremske Mitrovice koje rade vrhunski posao, mogu da obave dakle i takmičenje na svetskom nivou, naši sportski radnici koji mogu da vode takmičenje i rade ga odlično. Ovo je drug i dan i vrlo smo zadovoljni ovim do sada urađenim poslom i verujemo da ćemo ovo privesti kraju na najbolji mogući način i da smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji jednog međunarodnog prestižnog i velikog takmičenja.”

U našem gradu su učesnici iz 42 države, prema Crnićevim rečima, ukupno negde oko 400 takmičara.

Deci su obezbeđene sve sportske aktivnosti, edukativni i zabavni programi, kao i „funn&skill” zona na Kalemegdanu, gde je i deo ovog događaja veliki forum o školskom sportu, koji će biti održan 15. septembra. Istog dana planirano je i Veče nacija, kao i zvanično otvaranje Školarijade.

Osnovci će se takmičiti u atletici, fudbalu, tekvondou i preostalih 11 sportova, gde će sva takmičenja biti organizovana bez prisustva publike. Sa preko 2500 učesnika iz 35 zemalja, celokupna organizacija Školarijade odigrava se uz poštovanje mera kovid 19.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914