Ostalo

Dve medalje za mitrovačke kajakaše

Sremska Mitrovica. Bojan Zdelar osvojio titulu prvaka sveta u trci na 500 metara na šampionatu za mlađe seniore, a Marija Dostanić u istoj disciplini srebro.

Mitrovčanin Bojan Zdelar drugi put u karijeri postao je šampion sveta za mlađe seniore.

On je u finalu trke na 500 metara, na regatnoj stazi u portugalskom Montemor Ovelju, ubedljivo trijumfovao, veslajući u devetoj stazi.

Odličnu sezonu, u kojoj je nastupio i na Olimpijski igrama u Tokiju, 21-godišnjak iz Sremske Mitrovice zaokružio je osvajanjem najsjajnijeg odličja u Portugalu.

Kuriozitet je da je Zdelar već bio šampion sveta za mlađe seniore, u Račicama 2019. godine, ali na 1.000 metara.

– Juče sam u svojoj disciplini zauzeo četvrto mesto zbog određenih tehničkih grešaka prilikom veslanja, pa sam želeo na 500 metara da se iskupim jednom kvalitetnom trkom. Uspelo mi je da iz devete staze trijumfujem, bilo je i jakog vetra, ali smatram da sam potpuno zasluženo stigao do zlata – rekao je član kajak kluba Val.

Medalja Zdelara je druga za Srbiju u Montemor Ovelju, pošto je srebro još prvog dana takmičenja u trci na 500 metara za mlađe seniorke osvojila takođe naša Mitrovčanka Marija Dostanić.

Marija je trku u Montemor o Velju izveslala za 1 minut i 51.85 sekundi.

Zlato je pripalo evropskoj prvakinji, Alidi Gažo iz Mađarske (1:49.19), dok je bronzu osvojila Dankinja Frederike Matisen (1:52.63).

– Prezadovoljna sam kako sam odveslala trku jer sam i pre starta i na samom startu bila jako fokusirana. Veoma sam ponosna na sebe jer sam posle mnogo vremena uspela da uđem u tu svoju trku i da pokažem koliko vredim. Od samog starta pa do kraja trke sam bila maksimalno fokusirana i nisam gledala sa strane. Tek kad sa prošla kroz cilj i kada sam videla selektora da mi maše i Miloša fizioterapeuta, onda sam bila svesna da sam druga. Trka je bila izvanredna i presrećna sam što sam uspela da dođem do srebra, rekla je Marija posle dodele medalja.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176