Ostalo

Tri medalje Sirmiuma

Kraljevo. U subotu i nedelju, 7. i 8. avgusta održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke (U18) u Kraljevu.

Atletski klub Sirmium je osvojio tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne. Marinković Vuk je zauzeo četvrto mesto u svom debiju na 400m prepone, s obzirom da je godinu dana mlađi od konkurenata, kao i da mu je prva trka u ovoj disciplini, nastup je bio uspešan.

Čančarević Anja nakon lošijeg nastupa prvog dana u disku, odlična je bila u nedelju u bacanju kugle, te novim ličnim rekordom od 13.13m postala vicešampionka Srbije u kategoriji mlađih juniorki, iako je još uvek pionirka!

Najuspešnija bila je Milanović Vanja, koja je fantastičnim nastupima u oba dana osvojila dve medalje. Najpre je prvog dana novim ličnim rekordom na 100m od 12.19s za samo 1 stotinku izgubila zlato, odnosno postala vicešampionka Srbije, da bi u nedelju u disciplini 200m ubedljivo trijumfovala takođe novim ličnim rekordom i izuzetnim rezultatom od 24.95s! Vanja (i iduće godine mlađa juniorka!) je ovim nastupima izborila mesto u reprezentaciji Srbije za predstojeće Prvenstvo Balkana koje se održava sledećeg vikenda u Kraljevu, gde će reprezentovati Srbiju, svoj grad Sremsku Mitrovicu i svoj klub Sirmium.

Nakon Balkanijade, Vanju i Anju, kao i Čikić Strahinju očekuje Kamp mladih nada Srpskog Atletskog Saveza za Evropske igre mladih (EYOF) 2022. godine, koji će se održati u Banskoj Bistrici-Slovačkoj.

Treneri Pavlović Goran i Macanović Slobodan su izuzetno zadovoljni napretkom ovih mladih snaga AK Sirmium-a, koje su još jednom potvrdile da se u ovom klubu odlično radi na stvaranju šampiona kraljice sportova.

Najava događaja

16jun08:0017:00Besplatni preventivni pregledi za sve građane

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7290117.0802117.4314