Ostalo

Marija Vučenović na Olimpijskim igrama

Sremska Mitrovica – Marija Vučenović, bacačica koplja, članica AK „Srem”, još jedna je učesnica Olimpijskih igara iz našeg grada. Njen rezultat iz aprila ove godine 62,25 metara trenutno se na svetskim listama vodi kao šesnaesti, osvojila je dodatne bodove na državnom prvenstvu, balkanijadi i ostvarila plasman na Olimpijske igre.

Mitrovčanka, Marija Vučenović bavi se bacanjem koplja još od malih nogu, do sad je postigla dosta uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osvajala je medalje na Prvenstvu Evrope za mlađe seniorke, prvakinja je Balkana, ali do sada nije imala prilike da nastupi na najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji.

Rok za potvrđivanje plasmana za Tokio je istekao 30. juna i Marija je ušla na listu najbolje 32 svetske kopljašice. Učešćem na Prvenstvu Balkana za seniore u Staroj Zagori, Marija Vučenović uspela je da baci koplje čak 60.60 metara i tako ispuni normu za Evrope prvenstvo u Berlinu i postane 11. putnik naše reprezentacije. Marija je vodila sa hicem od 58.85m i falilo joj je još samo 15cm do norme, koju je uspela da ispuni u poslednjoj, šestoj seriji.

„Veoma sam srećna zbog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, to je moj san od detinjstva” izjavila je Marija. „Višegodišnji trud i odricanja su se isplatili. Sada me očekuje veoma kratak odmor i pripreme za OI. Optimista sam, plasman na OI je velika stvar. Boriću se do kraja! Daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat kada mi se već ukazala prilika za to. Verujem da mogu bolje od ovoga.”

Naša sugrađanka, Marija Vučenović, olimpijac je Atletskog kluba „Srem” i njihov član od samog početka. Želimo joj puno sreće u Tokiju!

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8527117.2043117.5559