Ostalo

Vunderkind iz Sremske Mitrovice u međunarodnom kampu

Krupanj. Najmlađi član stonoteniskog kluba “Srem spin” iz Sremske Mitrovice – Nemanja Dostanić (9 godina) nalazi se u prestižnom stonoteniskom kampu “Gewo” u Krupnju sa još šezdeset troje dece iz regiona.

Najstariji nemački stonoteniski brend GEWO, u saradnji sa GEWO Srbija i sa GEWO partnerima iz regiona (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Rumunija), a u partnerstvu sa turističkom agencijom ”Grand Tours” organizuje međunarodni stonoteniski kamp za sve mlađe uzrasne kategorije (8-16 godina) u predivnom planinskom mestu Krupanj koji se nalazi u zapadnom delu Srbije, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, u blizini reke Drine, na 134 km od Novog Sada, a 150 km od Beograda.

Vunderkind, šta je to zapravo? Vunderkind je termin kojim se opisuje dete ili neka druga osoba koja poseduje talente ili veštine koji se stiču tek u kasnijem životnom dobu.

Pojam vunderkind spada u one izraze koje koristimo iako nemamo pravilnu percepciju o njihovom značenju. Takvih reči je puno na prostorima naše zemlje, što ne treba da nas čudi kada uzmemo u obzir broj naroda koji je prolazio kroz našu zemlju.

Etimološki posmatrano sam termin vunderkind potiče iz nemačkog jezika, od reči wunder u značenju čudo i reči kind, što znači dete. Reč je o izrazu kojim se opisuje čudo od deteta, tj. ovaj pojam se koristi za dete ili mlađe osobe koje pokazuju neki talenat ili veštinu koje se stiču tek u kasnijem životnom dobu.

Vunderkind je čudo od deteta, odnosno dete obdareno neverovatnom inteligencijom i talentima koje pokazuje još u najranijem periodu detinjstva. Najpoznatiji pojam za vunderkind dete koji ujedno i predstavlja sinonim ove reči jeste Mocart.

Najava događaja

06julCelodnevni dogadjaj31„Leto na Savi” Program manifestacije

13julCelodnevni dogadjaj13avgLetnje kreativne radionice

23julCelodnevni dogadjaj26Likovna kolonija „Sirmium 2021”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2044117.5571117.9098