Ostalo

Vunderkind iz Sremske Mitrovice u međunarodnom kampu

Krupanj. Najmlađi član stonoteniskog kluba “Srem spin” iz Sremske Mitrovice – Nemanja Dostanić (9 godina) nalazi se u prestižnom stonoteniskom kampu “Gewo” u Krupnju sa još šezdeset troje dece iz regiona.

Najstariji nemački stonoteniski brend GEWO, u saradnji sa GEWO Srbija i sa GEWO partnerima iz regiona (Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Rumunija), a u partnerstvu sa turističkom agencijom ”Grand Tours” organizuje međunarodni stonoteniski kamp za sve mlađe uzrasne kategorije (8-16 godina) u predivnom planinskom mestu Krupanj koji se nalazi u zapadnom delu Srbije, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, u blizini reke Drine, na 134 km od Novog Sada, a 150 km od Beograda.

Vunderkind, šta je to zapravo? Vunderkind je termin kojim se opisuje dete ili neka druga osoba koja poseduje talente ili veštine koji se stiču tek u kasnijem životnom dobu.

Pojam vunderkind spada u one izraze koje koristimo iako nemamo pravilnu percepciju o njihovom značenju. Takvih reči je puno na prostorima naše zemlje, što ne treba da nas čudi kada uzmemo u obzir broj naroda koji je prolazio kroz našu zemlju.

Etimološki posmatrano sam termin vunderkind potiče iz nemačkog jezika, od reči wunder u značenju čudo i reči kind, što znači dete. Reč je o izrazu kojim se opisuje čudo od deteta, tj. ovaj pojam se koristi za dete ili mlađe osobe koje pokazuju neki talenat ili veštinu koje se stiču tek u kasnijem životnom dobu.

Vunderkind je čudo od deteta, odnosno dete obdareno neverovatnom inteligencijom i talentima koje pokazuje još u najranijem periodu detinjstva. Najpoznatiji pojam za vunderkind dete koji ujedno i predstavlja sinonim ove reči jeste Mocart.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158