Ostalo

Nedelja predškolskog sporta

Sremska Mitrovica – Sportski savez Grada Sremska Mitrovica pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport obeležava Nedelju predškolskog sporta. Deca Predškolske ustanove „Pčelica” učestvuju u raznovrsnim sportskim aktivnostima na Atletskom stadionu.

Sportske aktivnost u okviru Nedelje predškolskog sporta organizuju se na otvorenom prostoru Atletskog stadiona, sa ciljem da decu usmere ka sportu. Atletske aktivnosti, koordinacijski poligoni, poligoni spretnosti, vežbe spretnosti i padanja, korektivne vežbe neke su od aktivnosti u kojima učestvuju mališani Predškolske ustanove „Pčelica.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Ševo rekao je da je cilj ovakvih manifestacija da deca usvoje zdrave navike: „Veliko mi zadovoljstvo da danas prisustvujem ovako jednom događaju, ništa lepše od naših mladih sportista koji tek počinju. Jedan od najvažnijih segmenata u razvoju deteta je sport, a naročito predškolski sport. Grad Sremska Mitrovica je učestvovao na mnogim školskim takmičenjima, kako opštinskim, tako republičkim, međuokružnim i upravo je za te takmičare stekao u ovakvim manifestacijama. Dakle, mi pre svega moramo da stvorimo uslove da su deca u predškolskom uzrastu prvo organizovana u smislu vežbanja, da vežbaju redovno, gde će razvijati svoje telo, jačati svoj duh, postati socijalna, naučiti da se druže i da ih jednog dana uputimo da postanu i profesionalni sportisti. Zaista ovakve manifestacije ćemo sprovoditi što više jer cilj nam je da imamo takvu bazu, kako školskog, tako klupskog sporta na nivou grada”.

Vežbe na spravama, vežbe sa rekvizitima, sportska gimnastika, štafetne igre, osnove sportova sa loptom, biće narednih dana na programu tokom sportske nedelje, uz podršku  Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

„Sportski savez Grada Sremska Mitrovica pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport kreće obeležavanje Nedelje predškolskog sporta koja se obeležava na teritoriji cele Republike Srbije. Osnovni cilj naših manifestacija sa decom predškolskog uzrasta jeste da oni sutra stasaju i uključe se u sistem sporta našega grada. Mi ćemo tokom cele nedelje organizovati poligon za našu decu i truditi se da im približimo sport i sportski način života. Ovom prilikom neće biti pobednika svi će biti prvi svi će dobiti diplome za prvo mesto, cilj u mlađim kategorijama dakle i u radu sa decom nije osvajanje prvog mesta, već da sutra budu sportisti, rekao je Nemanja Crnić predsednik Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Učesnici sportskih aktivnosti tokom cele nedelje su predškolci iz našeg grada, deca PU „Pčelica konkretno danas su na Atletskom stadionu mališani iz Vrtića „Đurđevak”. U svim vrtićima fizičke aktivnosti su deo svakodnevnice, kako bi deca na vreme usvojila zdrav način života.

Darko Mihajlović stručni saradnik za fizičko vaspitanje Predškolske ustanove „Pčelica u Sremskoj Mitrovici podržava ovakve i slične događaje: „Sportski dan je organizovan u okviru Nedelje predškolskog sporta na Atletskom stadionu. Učestvuju deca iz vrtića koji je najbliži po lokaciji stadionu, to je „Đurđevak i ima jedna grupa zabavišta koja je smeštena u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Pajatako da oni aktivno učestvuju i prolaze poligone koji su pripremljeni. Na taj način se podstiče zdrav način života, što je i poruka ove manifestacije, da se vežbanjem i sportom steknu navike da se živi na zdrav način. Na taj način se propagira sport i da deca se maksimalno bave sportskim aktivnostima. Ovim putem će oni otkriti svoje nove mogućnosti i verovatno će većina njih poželeti da se bavi sportom i da se uključi u neki od sportskih klubova koji se nalaze nalaze na teritoriji našeg grada.

U vremenu kada deca sve više vremena provode uz računare, deca u vrtićima koriste sport kao zabavu, druženje, ali i način da kvalitetno provode vreme i zdravo odrastaju, a ovakve manifestacije podstiču sve to i usvanje zdravih životnih navika.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142