Ostalo

Mitrovački kuglaši osvojenim bodovima na gostovanju zadržavaju prvu poziciju na tabeli

Novi sad. Kuglana Sajmište, mesto gde kuglaški klub, NS 1932 iz Novog Sada dočekuje prvoplasiranu ekipu iz Sremske Mitrovice, kuglaški klub Srem. U izuzetno borbenoj utakmici ekipa Srema dolazi do veoma važne pobede i važnih bodovi, na zahtevnoj i teškoj kuglani Sajmište. Mitrovčani osvojenim bodovima na meču zadržavaju prvu poziciju tabele 1. Vojvođanske Lige.

Obe ekipe u meč ulaze pod pritiskom, domaci Novosađani se bore za opstanak, a gosti iz Sremske Mitrovice da zadrže lidersku poziciju na tabeli koja donosi direktan plasman u viši rang takmičenja.

Ekipa Srema u prvom bloku nastupa sa Škarinom i Vukelićem, oba igrača odigravaju dobro. Škarin za malo gubi bod, gde se odlučivalo u poslednjoj kugli ali kuglana nije dozvolila bod borbenom Sremcu. Dok Vukelić iskusnom igrom uzima siguran bod i pravi malu prednost u čunjevima. Rezultat je 1:1 i tesno u čunjevima.

Drugi blok za goste nastupa Kovačić Predrag, ujedno igrač utakmice (557). Odličnom igrom uzima bod i pravi veću razliku u čunjevima. Drugi igrač u drugom bloku Kadar, ne uspeva uzeti bod protiv raspoloženog za igru domaćeg igrača. Rezultat je 2:2 i veća razlika u čunjevima za Srem.

Treći blok treba da odluči pobednika, a za goste iz Mitrovice nastupaju Kličarić, koga posle nešto slabije igre na početku menja Ružecki Mario, zadatak za igrača je bio da sačuva stečenu ekipnu prednost u čunjevima, što i čini, pruža jak otpor ali gubi bod od najboljeg igrača Novog Sada. Dok Bačević Branislav vodi veliku borbu sa protivnikom do poslednje kugle.

Završnica je bila izuzetno neizvesna, dva igrača su se smenjivala u vođstvu tokom svog nastupa. Smirenošću i preciznim kuglama Bačević na kraju meča uspeva okrenuti prednost u svoju korist i uzima dragocen bod koji odlučuje pobednika. Rezultat 5:3 i 39+ čunjeva za Srem.

Važno napomenuti da se ekipa iz Sremske Mitrovice na meču pojavila u punom sastavu: Dragan Vukelić, Radoslav Škarin, Bojan Kadar, Predrag Kovačić, Anđelko Kličarić, Branislav Bačević, Boris Lukač, Mario Ružecki, Dejan Živković, Ratko Pavlić i Bogdan Lukač.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988